Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинські діадіти отримали життєво важливі подарунки від небайдужих українців (Фото)

Завдяки і нашій газеті благодійники дізналися про проблему.

Фото ГО «Інсулін».

Волинські діадіти отримали життєво важливі подарунки від небайдужих українців (Фото)

Луцька міська рада на забезпечення відшкодування вартості рецептів для безкоштовного отримання препаратів інсуліну інсулінозалежними хворими збільшено видатки на забезпечення відшкодування вартості рецептів для безкоштовного отримання препаратів інсуліну інсулінозалежними хворими в сумі 800 тисяч гривень. Однак, райони області потерпали від нестачі коштів на інсулін

Оскільки, субвенція, яка була виділена МОЗ на реімбурсацію, покриває лише трохи більше половини від необхідної суми, то іншу частину коштів на відшкодування вартості інсулінів було покладено на місцеві бюджети. Луцькою міською радою було збільшено видатки на забезпечення відшкодування вартості рецептів для безкоштовного отримання препаратів інсуліну інсулінозалежними хворими в сумі 800 тисяч гривень. Втім у більшості районів області інсуліни були відсутні по безкоштовному рецепті у аптеках і батьки були змушені купувати його власним коштом.

 

 Наприкінці березня ГО «Об’єднання батьків дітей хворих на цукровий діабет «Інсулін» зверталось до влади усіх рівнів з проханням вирішити питання дефіциту фінансування інсулінів у Волинській області.

Ми щиро вдячні ЗМІ, зокрема, інформаційному агентству «Конкурент» та Газеті «Волинь», які завжди об’єктивно висвітлюють  соціально важливі проблеми. Завдяки тому, що проблема з нестачею інсулінів була озвучена та поширена, набула розголосу, наші діадіти отримали таку важливу для них підтримку.

Після публікації статей в ЗМІ до ГО «Інсулін» почали звертатися небайдужі громадяни та пропонувати свою допомогу!

 

 «Ми розуміємо, що у наш непростий час, коли людей, шо потребують турботи і допомоги стає все більше і більше, важко знайти людину, здатну сприймати чужі проблеми як свої. Але дуже приємно, що є такі люди, які готові прийти на допомогу іншим і роблять це безкорисливо, доброзичливо та від щирого серця. З усіх куточків України на Волинь надійшло понад 20 посилок з діатоварами та інсулінами, – інформують у громадській організації. – ГО «Об’єднання батьків дітей хворих на цукровий діабет «Інсулін», батьки інсулінозалежних діток щиро вдячні усім небайдужим та соціально відповідальним громадянам, ГО «Діа Дзен», які, попри складну ситуацію в країні, допомагають іншим.

 

 Ми щиро вдячні ЗМІ, зокрема, інформаційному агентству «Конкурент» та Газеті «Волинь», які завжди об’єктивно висвітлюють  соціально важливі проблеми. Завдяки тому, що проблема з нестачею інсулінів була озвучена та поширена, набула розголосу, наші діадіти отримали таку важливу для них підтримку», - зазначають в організації.

Telegram Channel