Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Кішка Машка несла службу разом із військовими на околицях Водяного

Навіть за кілька місяців свого котячого життя вона побачила справжню доброту і любов.

Фото Повернись живим.

Кішка Машка несла службу разом із військовими на околицях Водяного

Кожне життя варте, щоб за нього боротись. Особливо на війні. Це дуже добре розуміють бійці

На фото нижче - кішка Машка, яка несла службу разом із військовими на околицях Водяного у 2016 році, йдеться на сайті благодійного фонду «Повернись живим».

Її власник, один із морпіхів, розповідає: «Влітку було в бліндажах дуже багато мишей, і нам конче була потрібна кішка, яка б їх ловила. На сусідніх позиціях була доросла кішка з двома кошенятами. Попросив у них одну малу нам, а вони кажуть: «Оця сіра замурзана - хвора, возили її до Маріуполя до лікаря, він не знає, як її лікувати. Мабуть, доведеться пристрелити, щоб не мучилась далі. Якщо хочеш - забирай». Так мале замурзане кошеня стало Машкою і переїхало зі мною до бліндажа . Сам не знаю, чому мені тоді захотілось забрати її - мала була вся в шмарклях, не мала апетиту і не їла нічого, не те, щоб мишей ловити.

Маленькою клізмою кілька разів на добу я висмоктував їй шмарклі, і десь за тиждень з носика показався кінчик гілочки. «Операція» була не з приємних, Машка навіть плакала, та гілочку вдалось витягнути. Загалом вона була не такою вже й великою, але для малого кошеняти - на пів голови.

До речі, морпіх, який врятував Машку, невдовзі був важко поранений уламком 152-ї міни і вижив.

За два тижні кішка одужала, почала гарно їсти і навіть ловити тих мишей! А невдовзі я був прикомандирований до іншого підрозділу. Машка залишилась із хлопцями ненадовго - вилізла на дерево і не хотіла ні до кого спускатись. Довелось повертатись за нею. От тоді вона й показала себе в усій красі: я спав, а Машка бігала навколо і ловила мишей. Кішку любили всі!»

Кажуть, що у котів 9 життів. Уявіть лише, скільки небезпеки було у цього кошеняти на війні, бо щасливого кінця в цій історії не буде: кішка Машка прожила кілька місяців, і якось підлізла до пральної машини, яка вбила її струмом. Похована вона у Водяному. Але навіть за кілька місяців свого котячого життя вона побачила справжню доброту і любов.

Робіть добро і ви! Допомагайте та рятуйте навіть тих, хто вже, здається, немає шансів на життя - ніхто з нас не знає, що його чекає попереду.

До речі, морпіх, який врятував Машку, невдовзі був важко поранений уламком 152-ї міни і вижив.

Telegram Channel