Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Ківерцях проведено профілактичний рейд «Підліток»

Прикро, що такі випадки непоодинокі.

Фото зі сторінки Служба у справах дітей Ківерцівської райдержадміністрації у Facebook.

У Ківерцях проведено профілактичний рейд «Підліток»

Захист прав дітей в умовах карантину є пріоритетним напрямом роботи служби у справах дітей райдержадміністрації

Задля запобігання випадкам загрози життю та здоров’ю дітей, працівниками служби у справах дітей Ківерцівської РДА, спільно з працівниками ювенальної превенції Ківерцівського ВП ГУНП в місті проведено профілактичний рейд «Підліток», інформує kivadm.gov.ua. Приводом для проведення заходу послужило повідомлення жителя міста про те, що його співмешканка залишила двох малолітніх дітей та протягом доби не з’являється додому. Скоординувавши дії з поліцією, а також іншими суб’єктами взаємодії досліджено обставин справи. З’ясувалося, що матір покинутих дітей вночі повернулась додому, ймовірно дізнавшись, що її розшукують. Пояснюючи свій вчинок, жінка виправдовувалася сваркою з чоловіком, що виникла на підставі ревнощів та в стані алкогольного сп’яніння. Громадянку та її співмешканця попереджено про відповідальність, в тому числі кримінальну, за неналежне виконання батьківських обов’язків та наголошено на недопущенні перебування в житлі сторонніх осіб, вживання алкогольних напоїв, вчинення дебошів та залишення дітей без нагляду.

Прикро, що такі випадки непоодинокі.

«Прикро, що такі випадки непоодинокі. У зв’язку із запровадженням в Україні активних карантинних заходів, діти припинили відвідування закладів освіти та цілодобово перебувають вдома, тому зріс ризик не забезпечення першочергових потреб дітей в сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах такими як харчування, належний догляд, в першу чергу – безпека. Такі сім’ї особливо вразливі, адже часто вони обмежені в ресурсах для забезпечення потреб дітей, що, звісно, викликає занепокоєння. Тож від вчасного визначення ймовірних ризиків для життя і здоров’я дитини та проведення оцінки рівня її безпеки часто залежить здоров’я, а іноді й життя дитини», – заявила начальник Служба у справах дітей Ківерцівської райдержадміністрації Наталія Скубій.

Cпільно з працівниками ювенальної превенції було проведено інформаційно- роз’яснювальну роботу серед жителів міста щодо дотримання вимог карантину, а саме недопущення перебування дітей на дитячих та спортивних майданчиках, а також дітей до 14 років в громадських місцях без супроводу дорослих, вручено відповідні пам’ятки.

Telegram Channel