Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Жиричах на Ратнівщині біля цвинтаря встановили блокпост

У селі офіційно підтверджений випадок коронавірусу.

Фото - ілюстративне.

Фото: galka.if.ua

У Жиричах на Ратнівщині біля цвинтаря встановили блокпост

Голова районної державної адміністрації Володимир Рудик провів засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

 

 Підставою для зібрання стало офіційно підтверджений випадок захворювання коронавірусної інфекції на території району (с.Жиричі).

Про епідемічну ситуацію на території району, пов’язану із загрозою поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 доповіли начальник Камінь-Каширського відділення ДУ «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України Галина Кузнєцова, директор комунального некомерційного підприємства «Ратнівська районна лікарня» Михайло Бегаль, директор комунального  підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Людмила Терещук.

Розгортання та функціонування картинного контрольно-пропускного пункту здійснити з 22 квітня 2020 року, з режимом роботи з 08.00 год. до 19.00 год.

Члени комісії також обговорили питання вжиття додаткових обмежувальних заходів щодо запобігання поширенню на території району гострої респіраторної хвороби.

Заслухавши інформацію виступаючих, з урахуванням її обговорення, КОМІСІЯ ВИРІШИЛА: установити особливий режим (карантин) в’їзду, виїзду з  територїї села Жиричі громадян і транспортних засобів; утворити карантинний контрольно-пропускний пункт на автомобільній дорозі О 031273 при в’їзді до села Жиричі (район кладовища).

Розгортання та функціонування картинного контрольно-пропускного пункту здійснити з 22 квітня 2020 року, з режимом роботи з 08.00 год. до 19.00 год.

На території Жиричівської сільської ради, на час проведення карантинних заходів, заборонити роботу закладів та установ у яких можливе скупчення людей (навчальні, культурні заклади, церкви, спортивні та дитячі майданчики тощо); двічі на добу проводити дезінфікуючі заходи в місцях масового скупчення людей, на дорогах та вулицях населеного пунку; щоденно проводити оповіщення жителів села Жиричі про дотримання карантинних заходів з використанням гучномовця.

Сільським та селищним головам за рішенням виконкому на період карантину обмежити роботу торгівельних закладів до 18.00 год., крім аптек та автозаправочних станцій; з 21 квітня 2020 року до завершення карантину заборонити відвідування місць поховань (цвинтарів, кладовищ, тощо); регулярно проводити дезінфікуючі заходи в місцях масового скупчення  громадян.

З метою недопущення подальшого поширення гострої респіраторної хвороби, за рішенням комісії, на території району введено надзвичайну ситуацію природного характеру.

Джерело: Ратнівська РДА
Telegram Channel