Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинський рибпатруль вилучив 17 заборонених знарядь лову

Рибпатруль нагадує, що з першого квітня триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Фото Радіо Трек.

Волинський рибпатруль вилучив 17 заборонених знарядь лову

Протягом тижня викрито 24 порушення правил рибальства

У період з 13 по 20 квітня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 24 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 16 протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та шість – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, інформує Рибоохоронний патруль Волині.

«За даний період на порушників накладено 816 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 13 одиниць заборонених знарядь лову та ще чотири одиниці – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Близько 20 години викрито громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – однією мисиновою сіткою.

Для прикладу, 14 квітня під час рибоохоронної роботи на р. Західний Буг, поблизу с. Литовеж Іваничівського району Волинської області, зафіксовано грубе порушення правил рибальства. Близько 20 години викрито громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – однією мисиновою сіткою. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушник не встиг завдати шкоди рибним запасам. 

На особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено. Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

 

Telegram Channel