Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Рябошапка звинуватив Зеленського у нещирості та назвав переслідування Порошенка політично мотивованим

«Незалежна прокуратура та незалежне керівництво Офісу генерального прокурора виявились непотрібними ні президентові, ні його оточенню, ні тим, хто отримував вигоду від прокуратури».

Фото Главком.

Рябошапка звинуватив Зеленського у нещирості та назвав переслідування Порошенка політично мотивованим

Колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що Володимир Зеленський через фільм «Рік президента» нарешті пояснив йому причини звільнення з посади

Про це Рябошапка написав у своїй колонці на «Українській правді».

«Під «низькими результатами» президент, мабуть, має на увазі кількість «посадок», адже таким в уяві Зеленського є критерій успішності роботи кримінальної юстиції. Однак президент прекрасно знає, що за «посадки» відповідальні не лише прокурори – справи розслідує низка органів, серед яких ДБР, Національна поліція, СБУ, НАБУ, а остаточну крапку ставить суд», - йдеться у його дописі.

«Тому президент нещирий, коли, ставлячи у вину генеральному прокурору кількість «посадок», він не має претензій до свого давнього друга, який очолює СБУ, міністра, відповідального за роботу Нацполіції називає «самим успішним», а в.о. директора ДБР відправляє на підвищення, призначаючи генпрокурором. Президент нещирий, коли, хизуючись розпочатою нашою командою реформою прокуратури перед іноземними учасниками форуму в Давосі, називає це «низькими результатами» в кіно для українців», - зазначає Рябошапка.

На думку ексгенпрокурора, реформа прокуратури, яку він намагався втілити, «і стала однією із головних причин звільнення нашої команди, адже ми вичищали олігархів у прокурорських погонах, прокурорів-«саджанців», які відпрацьовували куплену чи пролобійовану їм посаду, прокурорів-«рішал», які знову з'явилися у коридорах Офісу генерального прокурора після призначення нового генерального прокурора.

Звісно, на певний час це б додало рейтингових балів. Проте очевидно, що такі заяви є зізнанням у політичних мотивах переслідування Петра Порошенка.

«Незалежна прокуратура та незалежне керівництво Офісу генерального прокурора виявились непотрібними ні президентові, ні його оточенню, ні тим, хто отримував вигоду від прокуратури», - вважає він і продовжує:

«Спікери партії Зеленського у парламенті зазначали, що відмова підписувати повідомлення про підозру п'ятому президентові України стала «останньою краплею», що переповнила чашу терпіння.

Дійсно, декому хотілося швидко поквитатися з політичними опонентами, задовольнивши побажання електорату. Звісно, на певний час це б додало рейтингових балів. Проте очевидно, що такі заяви є зізнанням у політичних мотивах переслідування Петра Порошенка.

Я як генеральний прокурор не міг брати на себе відповідальність за такі рішення, що ґрунтуються на політичних мотивах, а не на законі. Та й новий генеральний прокурор не ризикнула підписати повідомлення про підозру, підготовлену під її керівництвом у ДБР».

Руслан Рябошапка резюмує: «Коли необхідно рятувати власний рейтинг, то можна змінити генерального прокурора. А потім змінити його ще раз. Проте якщо говорити лише про «посадки», а не про зміну системи, то фінальний результат буде завжди однаковий – повний провал, як це було у попередників. Тому може статись так, що наступного разу народ захоче змінити президента, закидаючи йому його ж слова: «немає результату – звільни місце», - написав Рябошапка.

Джерело: УП.
Telegram Channel