Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
За рік роботи Зеленський навчився лише звинувачувати всіх довкола у своїх помилках – Ірина Геращенко

«Турборежим давно зламався, і це його «Слуги» подали зараз 16 тисяч поправок до ключового закону для отримання Україною кредиту МВФ».

Фото ЄС.

За рік роботи Зеленський навчився лише звинувачувати всіх довкола у своїх помилках – Ірина Геращенко

Зеленський у підсумках за рік своєї роботи не розповів про конкретні результати чи проведені реформи, а говорив лише про те, як йому важко працювати. Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко в інтерв’ю телеканалу «Прямий»

«Рік тому президент Зеленський давав інтерв’ю «Теслі». Тепер єдина реформа у його спілкуванні зі світом – це те, що він уже говорить сам із собою… Це дійсно дивно. Мені здається, що можна було б поспілкуватись із журналістами, які задали б більш критичні запитання», – прокоментувала вона фільм про підсумки річної роботи Зеленського.

Геращенко додала: «Ключове з того, що сказав Зеленський: всі навколо погані – один він хороший, він багато працює і дуже втомився, а також багато перекручувань фактів».

За її словами, найперше це стосується теми війни і миру.

Рік тому президент Зеленський давав інтерв’ю «Теслі». Тепер єдина реформа у його спілкуванні зі світом – це те, що він уже говорить сам із собою…

«Я добре пам’ятаю, що рік тому президент Зеленський говорив, що треба «просто перестать стрелять». І зараз він може в принципі сказати, що війна закінчилася. Тому що в його риториці не згадується країна-агресор Російська Федерація. Він говорить, що він закінчить війну, але ми її не починали, її не починала ні Україна, ні Зеленський. Її розпочав Путін – і для того, щоб закінчити війну, потрібно почати називати речі своїми іменами», – підкреслила Ірина Геращенко.

Вона зазначила, що тільки за цей рік загинуло 39 українських воїнів.

«Я ніколи не чула, щоб президент Зеленський так само згадував, хто їхні вбивці. А їхні вбивці – Російська Федерація», – сказала вона.

«Так само дуже смішно чути про те, як працює нинішній парламент у турборежимі. Турборежим давно зламався, і це його «Слуги» подали зараз 16 тисяч поправок до ключового закону для отримання Україною кредиту МВФ. В цьому фільмі президент не знайшов слів, щоб згадати своїх соратників, які сьогодні блокують роботу парламенту», – також наголосила співголова фракції.

В цьому фільмі президент не знайшов слів, щоб згадати своїх соратників, які сьогодні блокують роботу парламенту.

Вона зауважила, що попередній парламент працював набагато ефективніше «без усякого турборежиму, без зелених кнопкодавів, які тільки сидять і тиснуть кнопочки і не мають жодної можливості думати головою».

Ірина Геращенко також повідомила, що зараз перебуває із робочою поїздкою в Житомирі та спілкується з лікарями обласної клінічної дитячої лікарні, які запитують,  як прожити на 4 тисячі гривень. «Я хочу нагадати, що рік тому Зеленський і компанія обіцяли вчителям по 4 тисячі доларів зарплати. Насправді, у вчителів і у лікарів залишається по 4 тисячі – тільки не доларів, а гривень. І дійсно як на них прожити в умовах карантину, в умовах падіння українсько економіки, невідомо. Але Зеленський про це нічого не говорив», – сказала Ірина Геращенко.

Вона також зауважила, що півроку тому Зеленський рекламував «уряд технократів». «І цей «уряд технократів» вбив українську економіку ще до початку коронавірусу. Тепер технократи зламалися і ведуть реформаторів добити українську економіку», – додала Ірина Геращенко.

Депутатка підкреслила, що в уряді досі немає кількох ключових міністрів – з питань енергетики, з питань промислової політики, освіти, культури. «У них немає людей. Лава запасних у них дуже коротка, тому ми і бачимо таку чехарду в кадровій політиці зеленої влади», – вважає Ірина Геращенко.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel