Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Іванна Климпуш-Цинцадзе: «На річницю Зеленського нам показали черговий епізод серіалу «Слуга народу»

«Зеленський багато говорить про те, хто йому заважає, і мало – про те, що він сам робить».

Фото ЄС.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «На річницю Зеленського нам показали черговий епізод серіалу «Слуга народу»

Фільм про річницю президентства Зеленського більше схожий на черговий епізод серіалу «Слуга народу», ніж на конкретний звіт про виконану роботу. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook пише народний депутат з фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України з Євросоюзом Іванна Климпуш-Цинцадзе. На її думку, Зеленський багато говорить про те, хто йому заважає, і мало – про те, що він сам робить

«Концепція не змінилась. Навколо самі вороги. Але ворог «ізмєльчал». На початку каденції – це був парламент. Зараз – наглядові ради держпідприємств та конкурсні комісії, які обирають керівників компаній. Зрозуміло, що їх контролюють вороги. Повністю згідна з Президентом. Дуже-дуже важко змінити склад конкурсних комісій та корумпованих керівників всього за рік, маючи підконтрольні Уряд, ВРУ, прокуратуру та СБУ», – іронізує Климпуш-Цинцадзе.

«Розуміння, як працює держава, не з’явилося. Шаріков у «Собачому серці» казав: все взяти та поділити. Тут навпаки: все згребти докупи. Вже згребли докупи законодавчу, виконавчу та судову владу, створивши нову в світі форму державного устрою. Тепер треба згребти докупи всі правоохоронні органи, щоби перед Президентом сиділи три людини. Пропоную ще краще! Дві! Перша – прокуратура, СБУ, НАБУ, ДБР, НАЗК. Друга – всесильне МВС, куди ж без нього. До першого треба додати ще адвокатуру, щоб вже не мучитися. Хай захищає той самий, хто звинувачує. Тоді посадки точно будуть!», – коментує народна депутатка заяву Зеленського про надмірну на його думку кількість правоохоронних органів.

Концепція не змінилась. Навколо самі вороги.

«Мене, звісно, дуже потішило, що розвідки наших союзників знають – корупції нагорі немає. Не знаю, чи легше від цього країні, що вона вся пішла на середній рівень, який «працює» десятиліттями. Але знову повністю згідна з Президентом. Дуже-дуже важко було за рік звільнити та посадити цей самий корумпований середній рівень. Руки точно не дійшли. Не було часу. За опозицією, волонтерами та патріотами ганялися», – нагадує голова парламентського комітету.

«Головна мантра цього випуску – перезавантаження. Перезавантажити треба все і вся, і тоді Україна впевнено закрокує до щасливого життя. Пропоную все-таки почати перезавантаження зі своєї команди, де мають бути професіонали, а не друзі. І головне – зрозуміти свої функції в парламентсько-президентській республіці, чому потрібні незалежні гілки влади та розмежування компетенцій між правоохоронними органами», – наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel