Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
На Горохівщині поліція зібрала священників

Богослужіння та релігійні обряди на провідну неділю у храмах проводитимуться за умови дотримання правил карантину.

Фото з фейсбук-сторінки Поліція Горохів.

На Горохівщині поліція зібрала священників

23.04.2020 року в Горохівському ВП ГУНП Головою Горохівськогої РДА Сергієм МИШЛЕНИКОМ, т.в.о. начальника відділу поліції Андрієм ЛИТВИНОМ, проведено спільну зустріч з представниками православних релігійних громад району: Деканом Горохівського деканату ПЦУ, настоятелем Свято-Вознесенського храму м. Горохів отцем Андрієм СИДОРОМ, Благочинним Горохівської округи УПЦ, настоятелем Свято-Хресто-Воздвиженського храму с. Ярівка Горохівського р-ну, отцем Валерієм ПИЛИПЧУКОМ та настоятелем храму Різдва Христового УПЦ м. Горохів отцем Андрієм ГАВРИЛЮКОМ з метою домовленості щодо порядку проведення богослужінь на території району у поминальні (провідні) дні

Під час зустрічі до всіх учасників доведено вимоги Постанови заступника міністри охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря України Ляшка В. від 21.04.2020 №11, щодо рекомендації закриття кладовищ, окрім випадків поховання померлого, а також вимоги розпорядження керівника робіт з ліквідації надзвичайної ситуації регіонального рівня Волинської ОДА «Про заборону відвідування громадянами України кладовищ, місць окремих поховань на території області » від 22.04.2020 №31.

Проводи переносять на 06 червня 2020 року у Троїцьку поминальну суботу.

Темою зустрічі було узгодження проведення поминальних (провідних) богослужінь в умовах дотримання карантину. Під час зустрічі було напрацьовано практичні поради для релігійних громад різних конфесій Горохівського району.

 

 Представники релігійних громад ПЦУ та УПЦ погодились із наступним :
Проводи. Заупокійні пасхальні богослужіння у Провідну неділю, тобто 25, 26 квітня будуть звершуватись лише у храмах, із дотриманням умов карантину. У зазначенні дні, обряди на кладовищах району звершуватись не будуть.

Проводи переносять на 06 червня 2020 року у Троїцьку поминальну суботу.
1. Богослужіння та релігійні обряди у храмах будуть проводитися за умови дотримання обмеження щодо їх масовості (тобто дозволяється перебувати у храмі, чи іншому приміщенні релігійної організації до 10 осіб тільки з числа церковнослужителів)
2. Присутні на богослужіннях будуть в масках. Під час богослужіння регулярно провітрюватиметься храм та використовуватимуться антисептичні засоби для дезинфекції дверних ручок, хустинок для витирання ікон. Усі, хто відвідуватиме храм, не маючи засобів індивідуального захисту, будуть забезпечені масками.
3. Буде організовано зовнішнє озвучення, для трансляції богослужіння на вулицю.
4. На прилеглій до храму території під час богослужіння парафіяни будуть розміщені на відстані 1,5-2 метри один від одного.
5. Головам міських, селищних та сільських рад провести роз’яснювальну роботу серед населення та розмістити на входах до кладовищах інформацію про вжиття заходів щодо заборонити відвідування громадянами України кладовищ, місць окремих поховань у традиційні післяпасхальні (післявеликодні) поминальні дні до 12 травня, крім випадків здійснення поховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням вимог розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) на території Волинської області від 09 квітня 2020 року № 21 «Щодо безпечного поводження з тілами померлих осіб з підозрою або підтвердженням коронавірусної хвороби (COVID19)», а також за участі не більше ніж 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми не менше ніж 1,5 метри.

Джерело: Горохів Поліція
Telegram Channel