Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Петро Порошенко: «Вимагаємо від влади негайно застрахувати лікарів від коронавірусу і виплатити їм заборговані гроші»

Порошенко обурений, що лікарі досі не отримали обіцяних доплат.

Фото ЄС.

Петро Порошенко: «Вимагаємо від влади негайно застрахувати лікарів від коронавірусу і виплатити їм заборговані гроші»

«Європейська Солідарність» вимагає від влади забезпечити захист медичних працівників, які через бездіяльність уряду Зеленського залишилися без грошей та належного медичного забезпечення. І саме це питання має бути пріоритетним для Верховної Ради. Про це перед позачерговим засіданням парламенту заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент України Петро Порошенко

Він наголосив, що у Зеленського ігнорують законодавчі ініціативи щодо страхування лікарів та посилення їхнього соціального захисту. 

«Ключова проблема – це захист медичних працівників. Фракція «Європейської Солідарності» наполягала на тому, щоб було сформовано декілька державних програм. Перша програма – це різке підвищення заробітної плати медпрацівникам – лікарям, медсестрам, особливо тим, хто зараз працює з інфікованими коронавірусом. На жаль, незважаючи на те, що нібито і бюджет прийнятий, гроші до лікарів не дійшли. Кожен день – це ризик хвороби лікарів, це пацієнти, які не мають на сьогодні належної медичної допомоги, і безумовно тільки це виправдовує скликання позачергової сесії парламенту», – переконаний Порошенко. 

Друга позиція по лікарям – це виконання ультиматуму, якщо хочете, «Європейської Солідарності» щодо негайного страхування лікарів, так як ми в 2014 році зробили це стосовно воїнів, які боронять нашу державу на Сході.

«Друга позиція по лікарям – це виконання ультиматуму, якщо хочете, «Європейської Солідарності» щодо негайного страхування лікарів, так як ми в 2014 році зробили це стосовно воїнів, які боронять нашу державу на Сході. 100 мінімумів родині у випадку, на жаль, загибелі. І 30, 40, 50 мінімумів виплати у випадку хвороби. Лікарі і медпрацівники мають відчувати, що держава про них піклується», – нагадав п’ятий Президент. 

«І третя позиція – це засоби захисту, медикаменти, обладнання. На жаль, це не рухається в тому темпі, який ми вимагаємо. І на сьогодні ми готові бути партнерами –  і щодо наших ініціатив, і щодо законодавчого забезпечення, і щодо бюджетного забезпечення. Бо без цього наслідки будуть жахливими», – застеріг Порошенко. 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel