Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Згоріли пташині гнізда: у Сошичненській ОТГ молодики посеред ночі здійснили підпал відразу в чотирьох місцях (Фото. Відео)

Люди посеред ночі кинулися на боротьбу зі стихією.

Фото: Сошичненська ОТГ

Згоріли пташині гнізда: у Сошичненській ОТГ молодики посеред ночі здійснили підпал відразу в чотирьох місцях (Фото. Відео)

На території Сошичненської ОТГ на Камінь-Каширщині знову сталося загоряння в екосистемі

«А це пожежа на центральній канаві в селі Карасин вчора близько опівночі. Без коментарів.... Велика вдячність в.о. старості Марії Мартинюк, учаснику бойових дій ІвануМартинюку, Олександру Матвійчуку, молодим хлопцям Степану Балецькому, Владиславу Мартинюку, Дмитру Бортнюку за гасіння вогню... Горіти можуть не лише людські поля, горіти може село... Запалили навмисне у пізню вечірню пору»,– повідомляється на сайті Сошичненської об’єднаної територіальної громади.

У лісі, де погуляло полум’я, можна побачити обгорілі пташині гнізда, тобто потомства пернатих нинішньої весни поменшає, страждають і тварини. Згубним вогонь є, зокрема, для зайчиків.

«Наперед перепрошую нормальних людей за ненормативну лексику. Звертаюсь до тих перевертнів, що палять навколо села некош, хочу сказати: « Недолюди, ви хоч розумієте, що робите? Влаштувати свій недолугий шабаш з вогнем серед ночі на перший день Великодня та на Великдень померлих Вам дуже весело??? То знайте, що принцип бумерангу ще ніхто не відміняв. Я так кажу тому, бо переконана, що це навмисні палії, які тішаться у такий спосіб, тримаючи дистанцію, на двох мотоциклах спостеріли за тим, як гасять пожежу о 23.00 годині, яку вони запалили у чотирьох місцях одночасно на центральній канаві. Люди, прошу вас, подивіться, що робиться і коментуйте, будь-ласка, може, ваші слова дійдуть до нерозумних», –пише в.о.старости села Карасин Марія Мартинюк.

 

 

 

У телефонній розмові очільниця ОТГ Світлана Сидорук розповіла, що цьогорічної весни, на жаль, загоряння в екосистемах трапляються раз за разом.

 

 

– І до Пасхи, і на перший день Великодня довелося гасити вогонь, і ось вчора. Крім пожежі на центральній канаві в селі Карасин, горіло і в урочищі Підрасиха. Зазвичай, загоряння сухої трави трапляється під лісом. Напрошується висновок, що хтось навмисно це робить, аби вогонь пошкодив дерева, і ними потім можна було скористатися. Спілкуючись з лісівниками, ще раз пересвідчуюсь, що вогонь завдає велику шкоду довкіллю. У лісі, де погуляло полум’я, можна побачити обгорілі пташині гнізда, тобто потомства пернатих нинішньої весни поменшає, страждають і тварини. Згубним вогонь є, зокрема, для зайчиків.

 

 

Telegram Channel