Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Наймолодший стендап-комік України у 14 років заробив гумором 80 тисяч

Гумор повинен дарувати глядачу радість.

Фото Українська правда.

Наймолодший стендап-комік України у 14 років заробив гумором 80 тисяч

Кирило Мазур перший жарт він написав у 12 років, почав виступати зі стендапом у 14 , а перший сольний стендап-концерт зробив у 16

Зараз йому 17, він виступає зі стендами по Україні та Європі, знімається в телевізійних проектах, кинув університет і повністю присвятив себе стендап-комедії,  пише Українська правда.

Перші свої гроші за гумор – 10 тисяч гривень він отримав від Володимира Зеленського, коли в 14 років прийшов на телевізійний проект «Розсміши коміка. Діти».

Через рік він знову розсмішив нашого майбутнього гаранта і заробив 20 тисяч, а нещодавно – вже 50 тисяч гривень. Нещодавно він виступав у Ризі та Мюнхені. І був дуже приємно здивований, наскільки в Європі гарно заходять жарти. 

Взагалі «жива» публіка – непередбачувана. Якось Мазур виступав на відкритій сцені біля моря, і такий ось нетверезий глядач підійшов до сцени, схопив коміка за ногу та почав щось волати незрозуміле.

«Мене такі ситуації не лякають, а навпаки смішать. Тим більш, що якоїсь загрози від нього не було. Він відпустив мою ногу і почав йти до моря, бормочачі, що збирається купатися. Я тоді зі сцени сказав: «Дякую, тату, що прийшов». І публіка гучно почала аплодувати», – згадує стендап-комік.

Гумор повинен дарувати глядачу радість.

У наймолодшого стендап-коміка України образ доброго хлопця. Тож він не свариться зі сцени матом і не ображає людей у залі. 

«Не люблю формат батлів або прожарки, коли ти як комік найчастіше повинен людину своїми жартами образити, назвати лайном. Гумор повинен дарувати глядачу радість. Я не впевнений, що варто жартувати на теми хвороб, хоча навіть в ній можна знайти цікавий ракурс і для багатьох американських коміків звична річ жартувати на такі теми», – зазначає Кирило. 

Нещодавно Мазур кинув навчання в університеті на режисера кіно та телебачення. Просто зрозумів, що йому не цікава ця професія і в вузі він нічому новому не вивчиться. 

«Цьому рішенню ще сприяло те, що мене поставили перед вибором – або їду на гастролі до Німеччини зі стендапом або мене відраховують. Мовлял, сесію перескладати не можна. Я обрав стендап, бо хочу стати справжнім коміком», – зазнається Кирило Мазур.

Спочатку він поговорив з батьком, розповів про свої плани та можливі перспективи від стендап-комедії. І дуже делікатно йому сказав, що вирішив піти з університету, де просто втрачає час. Батько віднісся з розумінням.

Складніше пройшла розмова за мамою. Вона спочатку не хотіла чути жодних аргументів, але з часом прийняла їх, як і рішення власного сина.

«Знаю, що багато стендап-коміків мають якусь професію і роботу, а стендап для них – як додатковий заробіток. І так, можна бути гарним коміком і менеджером одночасно. Але ідеальні стендап-коміки, мені здається, не лагодять вдень роутер, а ввечері – жартують на сцені», – говорить Кирило, і додає, що поки що не вважає себе стендап-коміком повноцінним. 

Каже, для цього не вистачає досвіду – треба набити руку, щоб писати жарти на потік і видавати регулярно кожен місяць новий матеріал. А також в будь-якій ситуації бачити смішну альтернативну реальність. Нині 15 годин на добу Кирило займається стендапом: аналізує власні виступи і виступи інших, пише жарти тощо. 5-7 разів на місяць він виступає, знімається в телевезійному стендап-шоу. Мріє про популярність масову, як у Монатіка, щоб запустити свій YouTube канал та експериментувати з різними форматами комедії. Ще хоче ще знятися у драмі, яку будуть показувати в кінотеатрах. Велике кіно в якому він би помер і всі у фіналі плакали.

«А вже в 90 років, прокачавши своєю комедією цілий стадіон, можна прямо там після стендапу і померти», – жартує юнак.

Telegram Channel