Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Львові через кризу звільнять 181 працівника міськради

Андрій Садовий: "Вже болить голова, бо треба буде платити зарплату комунальникам, вчителям".

Фото pravda.com.ua.

У Львові через кризу звільнять 181 працівника міськради

Через кризу місто недоотримує надходжень у бюджет

Через економічну кризу, викликану карантином у зв'язку з коронавірусом, чисельність працівників Львівської міськради скоротять на 181 людину.

Про це розповів мер Львова Андрій Садовий у відеозверненні до мешканців міста, повідомляє «Українська правда» з посиланням на сайт Львівської міськради.

«За квітень ми очікуємо мінус 70 млн грн. до місцевого бюджету. Це дуже велика втрата, вже болить голова, бо треба буде платити зарплату комунальникам, вчителям тощо. Тому ми прийняли непросте рішення — ми вирішили оптимізувати чисельність працівників міської ради і ми зменшуємо її на 181 людину», – сказав Садовий.

Заплановані ремонти доріг не скасовуються, «бо це дає можливість залучити людей і ті ж податки потім будуть поступати у наш місцевий бюджет. 

Водночас Садовий зазначив, що в часи кризи треба інвестувати в інфраструктуру. Він наголосив, що заплановані ремонти доріг не скасовуються, «бо це дає можливість залучити людей і ті ж податки потім будуть поступати у наш місцевий бюджет».

Крім того, у Львові запроваджується програма підтримки місцевого бізнесу «Зроблено у Львові», «Купуй львівське».

«Якщо ви будете заходити в магазини продуктові, супермаркети, подивіться — є така етикетка, то купуйте і не думайте. Бо це все у кінцевому випадку буде давати додаткові поступлення в місцевий бюджет і нові робочі місця», –закликав мер Львова.

Telegram Channel