Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Рівному на пам'ятнику танкістам написали «Слава ДНР»

За легендою, Павло Абрамов та Олександр Голіков наприкінці червня 1941 року в окупованому фашистами місті на танку Т-26 цілий деньвели бій з нерівними силами супротивника.

Фото Суспільного.

У Рівному на пам'ятнику танкістам написали «Слава ДНР»

У цьому році подібний вандалізм у місті вже фіксували. 7 березня фарбою написали «ЗЕ» на єврейській меморіальній плиті

У Рівному на пам'ятнику радянським танкістам Павлу Абрамову та Олександру Голікову з'явився напис «Слава ДНР». Станом на 9-ту ранку на місці працювали поліцейські, повідомила кореспондентка Суспільного з місця події.

Пам'ятний знак знаходиться на вулиці Островського в районі музшколи та ПДМ, стоїть дещо у закутку та дотичний до огорожі приватного обійстя.

Станом на 9-ту ранку на місці працювали поліцейські.

За легендою, Павло Абрамов та Олександр Голіков наприкінці червня 1941 року у окупованому німцями Рівне на танку Т-26 цілий день самостійно вели бій з нерівними силами супротивника та героїчно загинули.

Указом Президіуму Верховної Ради СРСР від 3 липня 1944 року Павло Iванович Абрамов та Олександр Олександрович Голіков нагороджені посмертно орденами Вітчизняної війни II ступеня. У 1967 році 10-й школі, яка неподалік пам'ятника, також було присвоєно ім'я танкістів.

Тривалий час вони були поховані неподалік місця загибелі, тобто біля сучасної 2-ї музшколи. Згодом їх перепоховали на військовому меморіалі кладовища «Дубенське».

 

Telegram Channel