Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Луцькі студенти виготовили пристрій, що дасть змогу відчиняти двері зап’ястям

Університет закупив достатньо пластику для 3D принтера, щоб виготовити такі гаджети і для інших установ.

Фото lutsk-ntu.com.ua.

Луцькі студенти виготовили пристрій, що дасть змогу відчиняти двері зап’ястям

Таким чином автори проекту прагнуть зменшити ризик заразитися коронавірусом

Кафедра матеріалознавства Луцького національного технічного університету виготовила 3D друком гаджет для відкривання вхідних дверей у головному корпусі зап’ястям, а не долонею.

Кафедра готова включитися у боротьбу з COVID-19 та за запитом надрукувати безкоштовно такі ручки для соціальних об’єктів міста, лікарень, шкіл...

За словами завідувача кафедри Миколи Мельничука, задум був реалізований силами студента-магістранта та асистента кафедри. Після вдалого експерименту, науковці готові за запитом надрукувати такі ручки безкоштовно для соціальних обєктів міста, задля боротьби з COVID-19.

«Ідея не наша, я ії побачив у наших колег з Бельгійської компанії Materialise у Льовені і запропонував колегам реалізувати у нас. Студент магістр та за сумісництвом лаборант Рома Остапчук під керівництвом асистента Сергія Куцика зняли розміри та спроектували у SolidWork ЗD модель та виготовили на нашому 3D принтері. Сьогодні встановили на двері експериментальний зразок, за результатами експлуатації побачили, що геометрію необхідно трішки покращити для більшої жорсткості і ми готові за потреби надрукувати скільки необхідно, щоб додатково убезпечити наших колег та студентів.... Кафедра готова включитися у боротьбу з COVID-19 та за запитом надрукувати безкоштовно такі ручки для соціальних об’єктів міста, лікарень, шкіл...», - розповідає завідувач.

Університет зараз на карантині, але  до закладу освіти періодично є потреба заходити співробітникам, які слідкують за інфраструктурою, адміністрації,  відвідувачам за довідками.

Микола МЕЛЬНИЧУК.

Джерело: Офіційний сайт Луцького національного технічного університету.
Telegram Channel