Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Рівненщині голова сільради без рішення депутатів передав з комунальної в приватну власність ділянку вартістю 100 тисяч гривень

Запобіжний захід визначають.

Фото pixabay.com.

На Рівненщині голова сільради без рішення депутатів передав з комунальної в приватну власність ділянку вартістю 100 тисяч гривень

Триває досудове розслідування факту дій посадовця, які трактують як службову недбалість

Прокуратура Рівненської області повідомила голові однієї із сільських рад Рокитнівського району про підозру у вчиненні службової недбалості, через яку завдано шкоди охоронюваним законом державним інтересам (ч. 1 ст. 367 КК України). Про це інформує прес-служба прокуратури Рівненської області.

За даними слідства, приблизно у червні-липні 2018 року вказаний посадовець, діючи з порушенням норм земельного законодавства, посвідчив особистим підписом як сільський голова рішення сільради про затвердження проекту землеустрою щодо передачі особі у власність земельної ділянки комунвласності для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,23 га, нормативно-грошова оцінка якої становить понад 100 тис. грн. При цьому посадовець не перевірив, чи дане питання розглядалося на сесії сільської ради та посвідчив відповідне рішення ради, яке в дійсності депутатами не приймалося.

При цьому посадовець не перевірив, чи дане питання розглядалося на сесії сільської ради та посвідчив відповідне рішення ради, яке в дійсності депутатами не приймалося.

На підставі зазначеного рішення сесії сільської ради відповідну земельну ділянку передано у власність особі, чим завдано істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам. 

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників УСР в Рівненській області ДСР Національної поліції України.

Telegram Channel