Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
За те, що встромив ніж зятеві у шию, чоловіка з Рівненщини засудили на 5 з лишком років позбавлення волі

Засуджений також має відшкодувати 15 тисяч гривень державній лікарні за те, що врятували його жертву.

Фото pixabay.com.

За те, що встромив ніж зятеві у шию, чоловіка з Рівненщини засудили на 5 з лишком років позбавлення волі

Обвинувачений ще й зберігав удома 1,5 кг наркотичної речовини

Острозьким районним судом підтримано позицію Здолбунівської місцевої прокуратури та визнано винним 50-річного жителя села Вельбівне Острозького району, який обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення,  передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження) та ч. 2 ст. 309 КК України (незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів у великих розмірах, вчинене повторно).

У ході судового розгляду кримінального провадження на підтвердження  вини вказаної особи прокурором надано суду переконливі та беззаперечні докази.

Зокрема, встановлено, що чоловік 21.12.2019 під час вживання  алкогольних напоїв зі своїм зятем за місцем свого проживання у с. Вельбівне,  під час конфлікту, який виник раптово, умисно завдав останньому один удар ножем в ділянку шиї, чим заподіяв потерпілому тяжкі тілесні ушкодження.

Крім того, після затримання зловмисника, у його будинку правоохоронцями виявлено та вилучено наркотичний засіб «канабіс» масою майже 1,5 кг. Зокрема, встановлено, що чоловік 21.12.2019 під час вживання  алкогольних напоїв зі своїм зятем за місцем свого проживання у с. Вельбівне,  під час конфлікту, який виник раптово, умисно завдав останньому один удар ножем в ділянку шиї, чим заподіяв потерпілому тяжкі тілесні ушкодження.

Обвинувачений вину в інкримінованих йому злочинах визнав повністю.

Вироком Острозького районного суду вказаного чоловіка визнано винним у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень та засуджено до 5 років 1 місяця позбавлення волі, а також задоволено позовну заяву прокурора, стягнувши з обвинуваченого на користь держави витрати на лікування потерпілого у лікувальному закладі в розмірі 15 тис. гривень.

 На даний час вирок законної сили не набрав.

Telegram Channel