Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Незадеклароване майно Венедіктової: суддя зобов’язав НАБУ відкрити провадження

Ірина Венедіктова.

Фото ЦЕНЗОР.НЕТ

Незадеклароване майно Венедіктової: суддя зобов’язав НАБУ відкрити провадження

Суддя вищого антикорупційного суду задовольнив скаргу громадського активіста Сергія Стерненка на бездіяльність слідчого та зобов'язала НАБУ відкрити кримінальне провадження. Про це активіст написав у Facebook

Сергій СТЕРНЕНКО.
Сергій СТЕРНЕНКО.

«Заяву я подавав щодо недекларування майна (годинника за 10к євро та членства в ГО з ознаками прибутковості) генеральним прокурором України Іриною Венедіктовою», – йдеться у повідомленні. 

Також Стерненко додав, що після внесення відомостей до ЄРДР клопотатиме і про дослідження фактів недекларування відомостей про право оренди/користування квартири Венедіктовою, про що днями повідомляли журналісти програми «СХЕМИ».

 

 

4 квітня 2020 року ексзаступник генпрокурора Віктор Трепак розповів, що нова чільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова при першій зустрічі вимагала оголосити Стерненку підозру.

Як повідомляв 5.UA, 4 квітня 2020 року ексзаступник генпрокурора Віктор Трепак розповів, що нова чільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова при першій зустрічі вимагала оголосити Стерненку підозру. Йдеться про третій за ліком напад на одеського активіста у 2018 році, коли він, захищаючись від нападників, завдав одному з них смертельного поранення. Трепак зауважив – неможливо говорити про підозру, не вивчивши справи та не знаючи її обставин. Після розмови з керівництвом відповідного департаменту та прокурорами, що ведуть цю справу, вирішили – підстав для повідомлення Стерненку про підозру у вчиненні будь-якого злочину – немає. Трепак не захотів оголошувати підозру громадському активісту Сергію Стерненку – і звільнився. 

Джерело: 5 канал.
Telegram Channel