Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Києві – протести підприємців. Поліцейські напали на журналіста

Щоб розігнати протестувальників, влада застосувала евакуатори.

Фото Укрінформ.

У Києві – протести підприємців. Поліцейські напали на журналіста

Кореспондента hromadske Богдана Кутєпова, який вів прямий етер під Кабінетом міністрів, побили представники Нацполіції та зламали його техніку. Усе це через те, що він «стояв на зеленій зоні»

Під будівлею Кабінету міністрів о 9:00 розпочалась акція протесту малих підприємців з вимогою послабити карантинні заходи.

Активісти, щоб не порушувати карантин приїхали на автомобілях. Вони вимагали від влади послабити обмежувальні заходи для малого бізнесу.

На журналістів напали й виштовхнули з газону. Усе це відбувалося у прямому етері... Правоохоронці обурилися тим, що журналіст продовжував знімати і зламали стабілізатор камери.

Журналісти вели трансляцію з пагорба в парку напроти Кабміну. До них підійшли кілька поліцейських ТОР і сказали залишити цю територію. Кутєпов пояснив, що має «службову необхідність» знімати з того місця, де найкраще видно протест. Натомість правоохоронці назвали його «клоуном», передає «Громадське».

 

 Він також запитував працівників поліції, чому вони повинні відійти з цього місця, на що поліцейські сказали «або забираєш (камеру — ред.), або я зламаю». З цими словами на журналістів напали й виштовхнули з газону. Усе це відбувалося у прямому етері.

Після цього правоохоронці обурилися тим, що журналіст продовжував знімати і зламали стабілізатор камери.

Прямий етер довелось перервати. Журналісти викликали поліцію і написали заяву про вчинення злочину.

Згодом речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко у коментарі hromadske сказав, що не знає про цей інцидент, натомість наголосив на потребі з’ясувати всі обставини.

«Треба розбиратися зараз, з’ясуємо. Знаючи Богдана Кутєпова нічого не можу сказати, окрім того, що треба точно детально з’ясувати всі обставини пригоди», — сказав він.

Telegram Channel