Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
 Сусіди «здали» поліції хворого на коронавірус чоловіка, який гуляв містом

Зловмисника можуть примусово госпіталізувати до медзакладу.

Фото УНІАН.

Сусіди «здали» поліції хворого на коронавірус чоловіка, який гуляв містом

Тернопільська поліція відкрила провадження щодо місцевого жителя, який не самоізолювався

Мешканець Тернополя, інфікований коронавірусом, неодноразово порушував умови самоізоляції та виходив на вулицю, тож сусіди повідомили про нього поліції. Про це інфомує УНІАН.

У Тернополі поліція відкрила провадження щодо хворого на Covid-19 67-річного чоловіка, який системно порушував умови самоізоляції і наражав на небезпеку жителів міста.

Зазначається, що скарги на місцевого жителя, який гуляв містом, наражаючи на небезпеку інших людей, двічі надходили до поліцейських. Правоохоронці опитали сусідів, які підтвердили, що чоловік виходив з дому.

Даний факт також зафіксували камери відеоспостереження. Зазначається, що скарги на місцевого жителя, який гуляв містом, наражаючи на небезпеку інших людей, двічі надходили до поліцейських. Правоохоронці опитали сусідів, які підтвердили, що чоловік виходив з дому. 

Щодо чоловіка відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням). Вирішується питання про примусову госпіталізацію інфікованого до медзакладу. Санкція статті, яку інкримінують порушнику, передбачає штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Як повідомляв УНІАН, з початком карантину Тернопільська міська рада запровадила анонімний «телефон довіри».

Telegram Channel