Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинь –  у списках лідерів інвестиційної ефективності

Підрахували залучення коштів.

Фото: Волинська ОДА

Волинь – у списках лідерів інвестиційної ефективності

Це вже другий рейтинг, проведений незалежною від попередньої організацією, результати якого показали, що успіхи області лежать насамперед у сфері інвестицій. Нагадаємо, що перший рейтинг за підсумками минулого року оприлюднило видання «Ділова столиця»

Про це голові облдержадміністрації Юрію Погуляйку повідомило рейтингове агентство «Євро-Рейтинг», яке вже кілька років поспіль займається вивченням соціально-економічного розвитку України.

Дані про досягнутий соціально-економічний ефект свідчать про ступінь успішності залучення коштів та їх вплив на підвищення добробуту територіальної громади.

Мета рейтингу інвестиційної ефективності – визначення результату від залучення інвестицій у тому чи іншому регіоні. Підсумковий рейтинг базується на оцінці результатів за двома складовими: інвестиційна активність (капітальні інвестиції, іноземні інвестиції та будівельні роботи) і соціально-економічний ефект від інвестицій (заробітна плата, введення житла в експлуатацію, працевлаштування безробітних та надані послуги). Дані про досягнутий соціально-економічний ефект свідчать про ступінь успішності залучення коштів та їх вплив на підвищення добробуту територіальної громади.

Зокрема, у 2019 році агентство «Євро-Рейтинг» проводило дослідження у 22 областях України (окрім Донецької та Луганської). Відтак, за результатами оновлення зазначеного рейтингу, у 4-ому кварталі минулого року Волинська область знаходиться на рівні ineB, що відповідає рівню «високий», та увійшла в п’ятірку областей з найвищим рівнем інвестиційної ефективності. Бальна оцінка інвестиційної ефективності області становить 197 балів ( для порівняння, у 3-ому кварталі 2019 року – 179 балів).

За інформацією агентства, найближче оновлення аналогічного рейтингу буде здійснене у червні 2020 року. Звичайно, робити будь-які прогнози на наступний період зараз здається передчасним. Можна тільки припустити, що українська економіка, як і світова, відчує негативний вплив у зв’язку з поширенням COVID-19. Як наслідок, змін зазнає й інвестиційна ефективність регіонів.

Однак, будемо сподіватися, що свої позиції зможуть зберегти області з більш високим рівнем розвитку, серед яких і Волинська.

Джерело: Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації
Telegram Channel