Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
На Волині в озері виявили 100 сіток (Фото)

НА ОЗЕРІ СИНОВЕ ВИЛУЧЕНО 750 МЕТРІВ СІТОК.

Волинський рибоохоронний патруль.

На Волині в озері виявили 100 сіток (Фото)

Від 1 квітня по свій території України діє нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

Період нересту – «золота» пора для браконьєрів. Адже риба виходить на тепле мілководдя і стає легкою здобиччю. Такі прогріті затоки - її улюблені місця. Про це знають і любителі тихого полювання, є такі, що дотримуються законодавства, але багато і тих які свідомо порушують закон.

 

 Під час чергового рейду, інспекторами Державної екологічної інспекції у Волинській області, на оз. Синове Старовижівського р-н, було вилучено 22 риболовні сітки, загальною довжиною понад 1 км, на оз. Турське, Ратнівського р-н, вилучено 100 риболовних сіток, загальною довжиною понад 2,5 км та складено п’ять протоколів за ч.3, ч.4, ст.85 КУпАП.

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом.

Для охорони та підвищення рибопродуктивності природних водойм Волинської області Інспекція звертається до кожного жителя регіону, свідомо взяти участь у збереженні рибних запасів, в даний час та своєчасно повідомляти про варварське знищення водних біоресурсів із застосуванням заборонених знарядь лову, бо браконьєрський вилов риби забороненими знаряддями лову, знищує не тільки плідників і молодь, а й підриває кормову базу водойми.

Якщо ж Ви помітили порушення, прохання оперативно повідомити за номером телефонної «гарячої лінії» (0332) 72-33-96.

Джерело: Волинський рибоохоронний патруль.
Telegram Channel