Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Керівництво Рівненської обллікарні покарають за те, що допустили масове інфікування медперсоналу (майже 90 випадків)

Комісія заявила про несвоєчасно розпочаті організаційні заходи в закладі щодо запобігання COVID-19.

Фото Суспільного.

Керівництво Рівненської обллікарні покарають за те, що допустили масове інфікування медперсоналу (майже 90 випадків)

Спеціальна комісія оприлюднила сьогодні висновок розслідування, в ході якого з'ясувала, що відділення в лікарні закрили запізніло, а ще був порушений санепідемрежим

До масового інфікування медиків Рівненської обласної лікарні призвели несвоєчасно розпочаті організаційні заходи в закладі щодо запобігання COVID-19. Щодо керівництва як цього закладу, так і медичного управління, будуть застосовані дисциплінарні заходи. Про це під час онлайн-брифінгу сказав заступник голови ОДА Ігор Тимошенко, зачитуючи висновок із довідки щодо розслідування спеціальної комісії, інформує сайт Рівненської ОДА.

Посадовець зазначив, що найбільша кількість інфікованих була виявлена у відділеннях анестезіології та інтенсивної терапії, мікрохірургії вуха та сурдоневрології, гнійної хірургії, проктології, центрах ортопедії та травматології, торакальної хірургії, що свідчить про внутрішньо лікарняне поширення інфекції. Нагадаємо, у закладі майже 90 підтверджених випадків інфікування медперсоналу. Несвоєчасне закриття відділень також стало наслідком подальшого поширення інфекції у закладі, – каже посадовець.

Несвоєчасне закриття відділень також стало наслідком подальшого поширення інфекції у закладі, – каже посадовець.

«Поширення інфекції серед середнього та молодшого медичного персоналу відбулось за недостатнього контролю зі сторони головної медсестри за дотриманням санепідемрежиму. Несвоєчасно розпочали обстеження працівників методом ПЛР», – зазначив Ігор Тимошенко.

Ігор Тимошенко озвучив прізвища і посади усіх, кого за висновком спеціальної комісії, потрібно притягнути до відповідальності.

– Головному лікарю Івану Зимі за порушення санітарно-епідеміологічного режиму у закладі та несвоєчасно розпочаті організаційні заходи щодо виконана наказу управління охорони здоров’я від 29 січня 2020 року №30 притягнути до дисциплінарної відповідальності.

Сергія Вовка – голову комісії інфекційного контролю РОКЛ

Ларису Обуховську – медичного директора комунального підприємства

Валентину Хіночик – заступника головного лікаря з медсестринства комунального підприємства

Людмилу Рудик – головну медсестру

Олександра Нестеренка – заступника головного лікаря

Начальнику управління охорони здоров’я ОДА Олегу Вівсяннику – подати клопотання в Рівненську обласну раду щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності головного лікаря РОКЛ Івана Зиму. Окрім того, голова ОДА прийняв рішення про порушення дисциплінарного провадження щодо начальника обласного управління охорони здоров’я Олега Вівсянника. З тих матеріалів які сьогодні є, начальнику управління Олегу Вівсяннику запропоновано провести внутрішнє розслідування, притягнути до відповідальності всіх причетних можливих працівників управління охорони здоров’я, а також притягнути до відповідальності заступника начальника управління охорони здоров’я Ігоря Добровольського, – сказав Ігор Тимошенко.

Telegram Channel