Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Директора комунального підприємства на Волині судитимуть за розтрату понад 840 тисяч гривень

Слово за судом!

Фото Pixabay.

Директора комунального підприємства на Волині судитимуть за розтрату понад 840 тисяч гривень

Слідство встановило, що у процесі виготовлення проектно-кошторисної документації будівництва полігону твердих відходів у Володимирі-Волинському посадовець включив у кошторис не передбачену проектом потребу закупівлі бульдозера за завищеною ціною

Прокуратура Волинської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення директором одного з комунальних підприємств Володимира-Волинського службового підроблення й розтрати чужого майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем. 

Директор підприємства закупив бульдозер, реальна вартість якого становила 277 тисяч гривень, за мільйон 120 тисяч.

Посадовець затвердив кошторис будівництва із внесеною до нього завідомо недостовірною інформацією.

Згодом директор підприємства закупив бульдозер, реальна вартість якого становила 277 тис. грн, за ціною понад 1 млн 120 тис. грн, розтративши в такий спосіб більш ніж 844 тис. грн.

Унаслідок безпідставного придбання техніки бюджету Володимир-Волинської міської ради завдано матеріальної шкоди в особливо великому розмірі.

Директора комунального підприємства обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, й невдовзі він постане перед судом.

Прокурором у провадженні також подано позов задля відшкодування ним завданих державі збитків.

Джерело: Пресслужба прокуратури області.
Telegram Channel