Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Лікарні на окупованій частині Донбасу переповнені хворими на коронавірус

Наразі спостерігається суттєве збільшення кількості місцевих мешканців, які висловлюють незадоволення політикою «голів республік».

Фото УНІАН.

Лікарні на окупованій частині Донбасу переповнені хворими на коронавірус

Терористи приховують реальну інформацію щодо захворюваності на COVID-19

В інфекційних відділеннях не вистачає місць для хворих на ГРВІ та пневмонію, а медперсонал зобов’язали під розписку не розголошувати відомості про епідеміологічну ситуацію.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко, відповідаючи на питання щодо поширення коронавірусу на непідконтрольній частині Донецької та Луганської областей.

Російське командування при цьому реалізує невідкладні заходи щодо захисту саме військовослужбовців ЗС РФ – усі медикаменти та відповідні засоби направляються передусім на їхні потреби.

«Як відомо, нині кількість хворих на коронавірус в Росії перевищила кількість інфікованих в Китаї. Тож під час ротації російсько-окупаційних військ спостерігається і суттєве збільшення захворюваності на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Окупаційна адміністрація прогнозовано намагається приховати реальний стан епідемічної ситуації. Переважна більшість випадків захворювань, які мають схожі з коронавірусом симптоми, кваліфікуються як пневмонія або гостра респіраторно-вірусна інфекція. Безпосередньо в сфері охорони здоров’я ситуація в окупованих районах Донецької та Луганської областей характеризується тим, що в лікарнях інфекційні відділення переповнені хворими на ГРВІ та пневмонію, фактично відсутні запаси медичних масок, рукавиць та противірусних препаратів, не вистачає профільних медичних працівників і необхідного обладнання. При цьому діючий медперсонал зобов’язали під розписку не розголошувати відомості щодо епідеміологічної ситуації», - повідомив Кравченко.

Він також відзначив, що російське командування при цьому реалізує невідкладні заходи щодо захисту саме військовослужбовців ЗС РФ – усі медикаменти та відповідні засоби направляються передусім на їхні потреби.

«На даний час на тимчасово окупованих територіях нами зафіксовано понад чотири сотні випадків інфікування COVID-19, хоча за «офіційними даними» окупаційних адміністрацій обліковано лише близько півтори сотні таких випадків», - повідомив Кравченко.

Telegram Channel