Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Поліція шукала депутатів у київському ресторані

Іформація журналістів про незаконослухняність народних обранців не перша.

Фото Суспільного.

Поліція шукала депутатів у київському ресторані

Правоохоронці з'ясовували, чи справді нардепи порушували карантин у зв'язку з тим, що інформацію про святкування ними підписаного закону про ринок землі оприлюднили ЗМІ

Поліція перевірила київський ресторан Montecchi Capuleti після інформації щодо святкування у ньому членами аграрного комітету Верховної Ради підписання закону про ринок землі, однак не знайшла у ньому відвідувачів.

Цю інформацію заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко підтвердив Суспільному. «Поліція потрапила до ресторану. Депутатів вже не було. Був лише персонал», — повідомив він.

«Поліція потрапила до ресторану. Депутатів вже не було. Був лише персонал», — повідомив він.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що члени аграрного комітету ВРУ святкують підписання закону про ринок землі у ресторані, який наразі має бути зачинений через карантинні обмеження в Україні. Після її появи до ресторану завітала поліція. 30 квітня закон про ринок землі був опублікований у газеті Голос України і набув чинності.

Montecchi Capuleti — ресторан італійської кухні, що знаходиться у Печерському районі Києва на вулиці Євгена Коновальця.

Що відомо

28 квітня журналісти програми «Наші гроші» заявили, що ресторан «Велюр» у центрі Києва народного депутата фракції «Слуга народу» Миколи Тищенка продовжує працювати попри карантин.

У відповідь Тищенко заявив, що питання щодо того, хто відвідує ресторан у період карантину, «не до нього».

Пізніше у поліції повідомили, що перевірили «Велюр», але відвідувачів там не виявили.

Однопартієць Тищенка і голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький пообіцяв вимагати перевірки ресторанів, які належать нардепам, та штрафів розміром 500 тисяч гривень у разі виявлення порушень карантину.

Депутатська фракція партії «Слуга народу» має намір провести засідання, на якому визначиться щодо покарання для заступника фракції Миколи Тищенка у зв’язку з порушенням умов карантину його рестораном «Велюр» у центрі Києва.

Telegram Channel