Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Ківерцях мама з дочкою під час карантину... прибирають ліс

Тетяна Шевченко: «Знаєте, відразу стало приємніше бути у лісі».

Фото з фейсбук-сторінки Катерини ШЕВЧЕНКО.

У Ківерцях мама з дочкою під час карантину... прибирають ліс

Тетяна і Катерина Шевченко зібрали кілька мішків сміття, які викинули інші

Ківерчанки щодня виходять в ліс прогулятися і бачать там жахливу картину. Днями, Тетяна Шевченкоз дочкою Катериною вирішили просто вдягнути рукавичка, взяли мішки і приступили до роботи. Про це жінки написали у фейсбуці. 

Хочу, щоб мої діти, внуки знали що таке ЛІС не тільки через книжки, телевізор та ботанічні сади, я хочу щоб вони могли вільно вийти на природу просто для відпочинку.

«Щодня ми бачимо, що ліс все більше перетворюється навіть не на смітник, а сміттєзвалище, - зазначає Тетяна Шевченко. – Скляні та пластикові пляшки, кульки, пакети з соку, обгортки з цукерок та морозива, паперові стакани, засоби індивідуального захисту (маски і не тільки) і... купа використаних вологих серветок!!!!! Таке відчуття, що люди йдуть/їдуть до лісу, щоб побухати, поїсти і обов'язково після цього обтертися вологими серветками... Сьогодні разом з Катериною Шевченко очистили певну територію лісу від сміття (на скільки вистачило сміттєвих пакетів). Знаєте, і відразу стало приємніше бути у лісі.

P.S. Чомусь згадалася фраза: «Є люди, а є людиська». Тих, хто засмічує ліс, назвати людьми не можна», – йдеться у дописі.

«У нас з мамою є вже така маленька традиція - щодня іти в ліс прогулятись, звісно якщо дозволяють погодні умови, і з кожним днем ми бачимо все страшнішу картину.. повсюди розкидане сміття (пластикові пляшки, серветки, цигарки і їх упаковки, коробки, пляшки від алкогольних напоїв, пакетики з незрозумілим порошком і багато іншого). ЛЮДИ, ВИ ВЗАГАЛІ РОЗУМІЄТЕ ЩО ВИ РОБИТЕ? Я не буду тут розповідати про те, як шкодить сміття довкіллю, скільки часу треба щоб розклався поліетилен і все інше, я не буду Вам тут розповідати шкільну програму «Основи здоров'я» та «Природознавства», ВИ це і так знаєте...

Таке відчуття, що люди йдуть/їдуть до лісу, щоб побухати, поїсти і обов'язково після цього обтертися вологими серветками...

В галузях нашої держави і так не все добре, а екологія є частиною великого механізму, тому як Ви можете називати себе повноцінним, свідомим громадянином, якщо руйнуєте одну з ланок держави? Я не знаю як Ви, але я хочу, щоб мої діти, внуки знали що таке ЛІС не тільки через книжки, телевізор та ботанічні сади, я хочу щоб вони могли вільно вийти на природу просто для відпочинку», –написала Катерина Шевченко.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel