Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
В Іваничах вшанували загиблих вояків УПА

На Кургані Слави у селищі Іваничі віддають шану закатованим і загиблим воякам УПА.

Фото зі сторінки Іваничівської селищної ради у Facebook.

В Іваничах вшанували загиблих вояків УПА

До підніжжя хреста на кургані поклали квіти

Традиційно у другу неділю після Великодня, коли Православна Церква вшановує пам’ять святих Жінок – мироносиць, яким явився воскреслий Христос, на Кургані Слави у селищі Іваничі віддають шану закатованим і загиблим воякам УПА, які загинули від рук НКВС. Про це повідомляє Іваничівська селищна рада.

Щороку на місце колишньої катівні НКВС, де насипано курган-могилу, приходять представники духовенства, влади, колишні вояки УПА, учні навчальних закладів селища, а також небайдужі жителі, щоб поклонитись героям, які віддали своє життя за світле майбутнє нашої держави.

Щороку на місце колишньої катівні НКВС, де насипано курган-могилу, приходять представники духовенства, влади, колишні вояки УПА, учні навчальних закладів селища, а також небайдужі жителі. 

Цьогоріч, коли в країні запроваджено карантинні заходи та обмеження, до Кургану Слави прийшли селищний голова Федір Войтюк та працівники селищної ради, аби вшанувати пам'ять борців за волю. Присутні схилили голови за знищеними, замордованими вояками УПА, згадали полеглих героїв у молитві та поклали квіти до підніжжя могили.

Поки ми живемо на землі, повинні пам’ятати про відважних синів та дочок, героїв-мучеників, безстрашних борців за волю України.


Працівники Іваничівської селищної ради вшанували героїв УПА.
Telegram Channel