Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Вакцину від коронавірусу в Німеччині скоро не чекають

Раніше вчені заявили, що у частини населення може бути імунітет до COVID-19.

Фото Pixabay.

Вакцину від коронавірусу в Німеччині скоро не чекають

За оцінками міністра охорони здоров’я країни Єнса Шпана, на розробку щеплень проти COVID-19 можуть піти ще роки

Хоча вже є багато перспективних підходів, розробка вакцин є «найважчим викликом у медицині», заявив політик у неділю, 3 травня, в ефірі німецького телеканалу ARD, передає УНН із посиланням на DW.

На це можуть піти роки, адже (в процесі досліджень — Ред.) можуть трапитися невдачі, як ми вже бачили у випадках з іншими вакцинами.

«Я буду радий, якщо вакцину вдасться розробити за кілька місяців», — сказав Шпан. Утім, міністр закликав до реалізму: «На це можуть піти роки, адже (в процесі досліджень — Ред.) можуть трапитися невдачі, як ми вже бачили у випадках з іншими вакцинами».

За словами Шпана, те, що у ФРН індекс репродукції вже тривалий час тримається на позначці нижче 1 (тобто кожен інфікований заражає менш ніж одну іншу людину), «є добрим знаком, і ми разом цього досягли». Міністр відзначив, що в країні поетапно послаблюють карантинні обмеження, та нагадав, що 6 травня канцлерка ФРН Анґела Меркель має провести разом з прем’єрами федеральних земель нараду щодо наступних кроків у цьому напрямі, повідомляє DW.

Telegram Channel