Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Луцьку заборонили торгувати біля «Глобуса»

Біля "Глобуса" не торгуватимуть.

Фото agrovolyn.gov.ua.

У Луцьку заборонили торгувати біля «Глобуса»

Відбулося позачергове дистанційне засідання виконавчого комітету Луцької міської ради

На розгляд членів виконкому було винесене одне питання – «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 30.04.2020 № 225-1 «Про проведення ярмарків сільськогосподарської продукції на території міста Луцька»».

Було запропоновано виключити з переліку місць для торгівлі вулицю Єршова поблизу торгового центру «Глобус». Там далеко не всі покупці були в масках, було скупчення людей, навіть продавці не дотримувалися усіх вимог.

Біля «Глобуса» було чимало порушень. Продавці заявили, що вони не можуть гарантувати дотримання вимог на цьому ринку.

«Якщо Асоціація фермерів і приватних землевласників Волині взяла фермерський ярмарок під контроль і там все в порядку (принаймні ми маємо таку інформацію), то тут зовсім інша ситуація. Біля «Глобуса» було чимало порушень. Продавці заявили, що вони не можуть гарантувати дотримання вимог на цьому ринку», – зазначив в.о. луцького міського голови Григорій Пустовіт.

На засіданні виконкому йшлося про те, що на ринку біля «Глобуса» торгували не лише власною продукцією. Там пропонували й морожену рибу та банани.

Ігор Муковоз запропонував карати лише тих підприємців, які порушували вимоги, проте зазначив, що в цілому підтримує рішення.

«Це буде прецедентне рішення і попередження для тих, хто не дотримуються вимог. Вони знатимуть, що їх закриватимуть», – сказав Григорій Пустовіт.

Відтак торгувати на ринку біля «Глобуса» заборонили одноголосно.

Як відомо, ярмарок біля «Глобуса» організовує Департамент агропромислового Волинської ОДА.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel