Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Волинських нардепів серед абсолютних прогульників не зафіксували

Відвідуваність народними депутатами пленарних засідань вимірюють їх участю у голосуваннях.

Фото depo.ua.

Волинських нардепів серед абсолютних прогульників не зафіксували

Через прогули 60 парлемантарів не отримають зарплату за квітень

Зокрема зазначається, що квітні 60 депутатів пропустили більше 30% голосувань у парламенті. Відповідно до ухвалених у жовтні 2019 року парламентом змін до законодавства тепер відвідуваність народними депутатами пленарних засідань вимірюють їх участю у голосуваннях. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на аналіз громадянської мережі ОПОРА.

«Тобто, якщо депутат не голосує, то він не присутній на засіданнях. Обранцям, які пропустили більше 30% голосувань, не відшкодовуються витрати, пов’язані з виконанням ними депутатських повноважень, за відповідний календарний місяць. Таке рішення по депутатах мають прийняти у Комітеті з питань Регламенту депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України», – йдеться у публікації.

Обранцям, які пропустили більше 30% голосувань, не відшкодовуються витрати, пов’язані з виконанням ними депутатських повноважень, за відповідний календарний місяць.  

Також 100% голосувань пропустили 16 депутатів, зокрема Андрій Кожем'якін (Батьківщина), Андрій Холодов (Слуга народу), Анжеліка Лабунська (Батьківщина), Вадим Новинський (позафракційний), Вадим Столар (ОПЗЖ), Валерій Дубіль (Батьківщина), Віктор Балога (За майбутнє), Віталій Данілов (Батьківщина), Григорій Немиря (Батьківщина), Мустафа Джемілєв (Європейська солідарність), Олег Макаров (Голос), Олександра Устінова (Голос), Олесь Довгий (позафракційні), Сергій Власенко (Батьківщина), Сергій Рудик (позафракційний), Сергій Тарута (Батьківщина).

Telegram Channel