Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Четверо волинських нардепів приєдналися до скарги в КСУ щодо закону про ринок землі

Чотири волинські нардепи вимагають визнати закон неконституційним повністю.

Волинь-нова

Четверо волинських нардепів приєдналися до скарги в КСУ щодо закону про ринок землі

48 парламентарів на чолі з Тимошенко вимагають визнати закон неконституційним повністю

48 депутатів Верховної Ради оскаржили в Конституційному Суді закон про умови обігу земель сільськогосподарського призначення. Про це повідомила пресслужба КСУ, пише LB.ua.

Депутати на чолі з Юлією Тимошенко і Сергієм Власенком вимагають визнати закон неконституційним повністю. Свою позицію вони аргументують тим, що закон було прийнято о 00:42 31 березня, тобто після завершення дня 30 березня, який був визначений часом проведення позачергового пленарного засідання.

Свою позицію вони аргументують тим, що закон було прийнято о 00:42 31 березня, тобто після завершення дня 30 березня, який був визначений часом проведення позачергового пленарного засідання. 

Також депутати вважають, що розгляд поправок і пропозицій до законопроєкту відбувався з порушенням процедури - в залі було менш ніж 226 депутатів, тобто поправки не мали навіть гіпотетичного шансу на прийняття.

Ще одним аргументом на користь скасування закону, на думку авторів подання, є стаття 13 Конституції про те, що земля належить українському народові і тільки він, а не Верховна Рада, може вирішувати, як нею розпоряджатися.

Під скаргою підписалися депутати як «Батьківщини», так і інших фракцій і груп, а також позафракційні. Серед них - Віктор Балога, Олександр Герега, Антон Поляков, Олександр Дубінський, Олексій Гончаренко. Документ підписали і чотири волинських обранці – Ірина Констанкевич, Ігор Палиця, Степан Івахів та Ігор Гузь.

Telegram Channel