Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Ахтем Чийгоз: «Зеленський почав дискредитацію місцевого самоврядування, щойно отримав владу»

Ахтем Чийгоз.

Фото ЄС.

Ахтем Чийгоз: «Зеленський почав дискредитацію місцевого самоврядування, щойно отримав владу»

Дискредитація органів місцевого самоврядування в Україні почалася не під час карантину, а з моменту приходу до влади Зеленського. Про це в ефірі телеканалу «Прямий» сказав народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ахтем Чийгоз

 Він також зазначив, що центральна влада перекладає усю відповідальність за боротьбу з коронавірусом на органи місцевого самоврядування і громадян, не пропонуючи жодної антикризової підтримки 

«Дискредитацію влади Зеленський почав з моменту, коли «зійшов на престол». Усе це хамське ставлення до Конституції, всі ці погрози на місцевому рівні у прямому ефірі, у соціальних мережах. Це не може тривати безкінечно. І тому сьогодні низка мерів виступають за те, щоб у них були можливості для ухвалення рішень», – заявив Ахтем Чийгоз. 

Чому не можна було врахувати, що у нас високий відсоток занятості населення – це аграрний сектор? Чому не можна було вирішити питання, організувати оптові ринки для збуту їх продукції?

Він також наголосив, що від початку епідемії головний удар на себе прийняли громадяни України, які вже два місяці чекають відповідей на ці виклики від влади. 

«Я щойно повернувся з Херсонської області, де фермери у скрутному становищі. Чому не можна було врахувати, що у нас високий відсоток занятості населення – це аграрний сектор? Чому не можна було вирішити питання, організувати оптові ринки для збуту їх продукції? Вони там нагорі вирішили, що спустять розпорядження зверху і воно саме якось владнається», – говорить Ахтем Чийгоз. 

«При цьому просто взяти і сказати – тепер треба зняти карантин – і знову уряд вкидає це в суспільство. При цьому в нас серед інфікованих кожен п’ятий – медик. Як ми можемо говорити про те, щоб відкрити малий бізнес, якщо ми не розуміємо реальної ситуаціі», – наголошує Чийгоз. Він переконаний, що необхідно вимагати від влади обґрунтованого аналізу ситуаціі та реагування на загрози. 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel