Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Семеро українців заразилися коронавірусом в одному мікроавтобусі

Крім контактних осіб у селі протестують працівників пошти, магазинів, сусідів хворих односельчан.

Фото Pixabay.

Семеро українців заразилися коронавірусом в одному мікроавтобусі

У Буському районі на Львівщині зафіксовано спалах захворювання на Covid-19 у

 Усі 10 підтверджених випадків — з одного села Задвір’я. За висновками районної комісії НС, усі хворі контактували між собою, вони користувались послугами приватних перевізників, які курсували до Львова, передає Zaxid.net.

Приблизна кількість контактних осіб з хворими – понад 100.

Як повідомив перший заступник голови Буської РДА Богдан Гринишин, який є керівником штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, троє мешканців села Задвір’я лікуються в інфекційній лікарні, семеро — на амбулаторному лікуванні вдома, серед них і подружжя перевізників, які мікроавтобусом перевозили людей до Львова. У селі проводять посилені карантинні заходи, дезінфекцію. Приблизна кількість контактних осіб з хворими – понад 100.

Усі 10 випадків захворювання на Covid-19 у Задвір’ї пов’язані між собою.

«Ми встановили ймовірне джерело інфекції і умови, які сприяли цьому зараженню. Жінка, яка проживала у Львові, але мала в Задвір’ї будинок і приїжджала на Великдень до родичів, користувалась цим мікроавтобусом. Очевидно, вона не знала, що хвора. Але всі громадяни, які здійснювали переїзд з Задвір’я до Львова і навпаки, захворіли», — розповів Богдан Гринишин.

Жінка працює у медичному центрі Параскеви у Львові. Крім неї, ще троє мешканців Задвір’я, які працюють у цьому ж медзакладі, також мають підтверджений лабораторно діагноз Covid-19. Це техпрацівники і молодші медичні сестри. Загалом семеро із десяти хворих у Задвір’ї працювали у Львові і щодня користувались послугами перевізників.

Перший зафіксований хворий чоловік із Задвір’я звернувся до лікарів 17 квітня, госпіталізували його 24 квітня, ПЛР-тест підтвердив діагноз. Але вже останній тест показав відсутність вірусу. Проте в його сім’ї захворів 13-річний підліток, у нього легке протікання хвороби, хлопець на самоізоляції.

За словами заступника голови РДА, усіх людей, що користувалися послугами буса, було приблизно 38 осіб, з них більшу частину вже протестували. Спочатку всіх контактних з хворими перевіряють експрес-тестами, якщо він показує підозру, людину діагностують методом ПЛР.

Telegram Channel