Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині прокурори запобігли незаконному використанню 5,5 мільйона гривень коштів платників податків

Пропозиція одного з учасників закупівель не відповідала вимогам тендерної документації.

Фото Pixabay.

На Волині прокурори запобігли незаконному використанню 5,5 мільйона гривень коштів платників податків

Опрацьовуючи матеріали публічних закупівель, прокурори з’ясували, що Служба автомобільних доріг у Волинській області, проводячи у березні 2020 року закупівлю послуг із поточного ремонту автомобільної дороги «Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ», не забезпечила додержання вимог Закону України «Про публічні закупівлі»

Тендерна пропозиція одного з учасників не відповідала вимогам тендерної документації та підлягала відхиленню ще на етапі проведення пре-кваліфікації учасників електронної закупівлі.

Однак тендерний комітет опублікував повідомлення про намір укласти договір на виконання робіт за бюджетні кошти саме із цим учасником.

Прокуратура області звернулася з листом до Служби автомобільних доріг в області, за результатами розгляду якого процедуру закупівлі відмінено.

Втрутившись у ситуацію, аби запобігти незаконному використанню бюджетних коштів, прокуратура області звернулася з листом до Служби автомобільних доріг в області, за результатами розгляду якого процедуру закупівлі відмінено.

Таким чином незаконне використання 5,5 млн грн із державного бюджету упереджено.

Джерело: Пресслужба прокуратури Волинської області.
Telegram Channel