Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
На Волині розпочали виплачувати проіндексовані пенсії

Виплата проіндексованих пенсій проводиться із 4 травня у ті ж дні, що і в минулому місяці.

Фото radiotrek.rv.ua.

На Волині розпочали виплачувати проіндексовані пенсії

Розмір виплат збільшився у 183 тисяч осіб

Індексації чекали ще у березні. Однак уряд переніс її на травень. Проводиться вона згідно із законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Пенсії перераховують із застосуванням коефіцієнта зростання середньої зарплати в Україні, з якої сплачені страхові внески, які враховуються для обчислення їх. Цьогоріч він становить 1,11.

Згідно з рішенням уряду, розмір підвищень у результаті перерахунку не може бути меншим 100 гривень. Крім того, виплата в тих, хто одержує її згідно із законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», і набув необхідного страхового стажу (35 років чоловіки і 30 — жінки) не має бути нижчою 2100 гривень.

Уже проіндексовано пенсії понад 228 тисяч волинян. У 183,9 тисячі осіб вони збільшилися. Середній розмір підвищення – 152,56 гривні. На індексацію можуть розраховувати ті волиняни, котрі отримують пенсії за віком, інвалідністю, через втрату годувальника, за вислугою років (медпрацівники, вчителі, стаж яких становить не менше 30 років роботи за професією). Однак є й такі яким вона не «світить».

Уже проіндексовано пенсії понад 228 тисяч волинян. У 183,9 тисячі осіб вони збільшилися. Середній розмір підвищення – 152,56 гривні. 

На травневе підвищення не можуть розраховувати держслужбовці, пенсіонери, котрі працюють, одержувачі максимальних і спеціальних пенсій (судді, прокурори), а також соціальних ( ті, кому призначені мінімальні виплати через нестачу страхового стажу ). Не варто розраховувати на збільшення виплат і тим, кому їх вперше призначено у 2019 — 2020 роках.

Зазначимо, що перерахунок відбувається автоматично. Виплата проіндексованих пенсій проводиться із 4 травня у ті ж дні, що і в минулому місяці через банки або АТ «Укрпошта». На фінансування травневих пенсій, повідомили нам в головному управлінні Пенсійного фонду України в області, спрямовано 763,7 мільйона гривень.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel