Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Фінни кличуть на роботу 15 тисяч українців

Торік громадяни нашої держави вийшли на перше місце за кількістю трудових мігрантів у Фінляндії.

Фото Pexels.

Фінни кличуть на роботу 15 тисяч українців

У Кабміні обіцяють допомогти організовано дістатися на заробітки

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко обговорив з послом Фінляндії в Україні Пяйві Лайне питання виїзду українських сезонних робітників за межі країни.

Фінляндія відчуває гостру нестачу робочої сили для сезонних робіт. Українські заробітчани зарекомендували себе дуже добре.

Про це повідомляється на сайті Кабінету Міністрів.

«Фінляндія відчуває гостру нестачу робочої сили для сезонних робіт. Українські заробітчани зарекомендували себе дуже добре. Вони відповідальні, порядні, працьовиті і ми будемо раді можливості цього року знову залучити їх до роботи в сільському і лісовому господарстві та інших сферах», – сказала Лайне.

Пристайко зазначив, що в уряді знають про регулярне залучення українських працівників на сезонні роботи в країни Європи. Так, Фінляндія щорічно залучає від 12 до 15 тис. українців, зокрема, на роботу на сільськогосподарській техніці і більш пізні роботи зі збору врожаю ягід.

«Разом з фінськими колегами уряд України допоможе українським працівникам організовано дістатися на сезонні роботи. Це включає організацію необхідної кількості авіарейсів. Звичайно, безпечність при цьому є найвищим пріоритетом. Тому незмінним залишається умова для роботодавців щодо легального працевлаштування українських працівників, забезпечення якісної медичної страховки, проведення спостереження», - підкреслив Пристайко.

Він додав, що урядом зараз також опрацьовуються відповідні запити з Австрії, Фінляндії, Данії, Норвегії та інших країн.

Telegram Channel