Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Українець заліз у боргову яму і придумав, що його викрали

Тепер чоловікові загрожує штраф.

Фото digitallife.gr.

Українець заліз у боргову яму і придумав, що його викрали

На Львівщині поліцейські склали адмінпротокол за неправдиве повідомлення про злочин

У середу, 6 травня, 35-річний мешканець Радехівського району звернувся до правоохоронців і розповів, що невідомі зловмисники незаконно позбавили волі та впродовж доби утримували його племінника. Проте, як встановили поліцейські, чоловік збрехав про викрадення свого 22-річного родича, аби той зміг уникнути сплати боргів.

«Потерпілий» зізнався, що вигадав історію про викрадення, щоб у такий спосіб уникнути боргових виплат, які він має перед різними кредитними установами та приватними особами.

На місці події працювали дільничний, слідчо-оперативна група, група реагування, оперативники карного розшуку та співробітники інших служб поліції.

«Потерпілий» розповів поліцейським, що 5 травня на вулиці до нього під’їхав автомобіль, у якому сиділо кілька невідомих чоловіків. Мовляв, вони силоміць посадили його в салон та повезли у невідомому напрямку. Що відбувалось далі чоловік не пам’ятає – лише на наступний день зловмисники привезли його на околицю села та відпустили зі зв’язаними руками.

Проте правоохоронці не встановили жодного факту, який підтвердив би розповідь чоловіка. Після цього він зізнався, що вигадав історію про викрадення, щоб у такий спосіб уникнути боргових виплат, які він має перед різними кредитними установами та приватними особами.

На чоловіка, який надав неправдиве повідомлення, поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 183 (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КУпАП. За це йому загрожує штраф.

Джерело: Офіційний сайт Національної поліції.
Telegram Channel