Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Проти ексгенпрокурора Рябошапки відкрили кримінальне провадження. Забагато говорив?

Руслан Рябошапка був призначений генпрокурором учервні 2019 року.

Фото uk.wikipedia.

Проти ексгенпрокурора Рябошапки відкрили кримінальне провадження. Забагато говорив?

Справу порушила Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) і ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної винагороди службовою особою) Кримінального кодексу.

Цю інформацію LB.ua підтвердили в САП.

Мені відомо стільки, скільки і вам. Що було судове рішення і САП зобов'язали відкрити провадження. Спочатку вони відмовилися, а потім через суд зобов'язали.

«Ми виконали рішення Вищого антикорупційного суду і внесли дані в ЄРДР за ст. 366-1 і 368 ч. 4», - відзначили в пресслужбі САП.

У коментарі LB.ua Рябошапка зазначив, що йому стало відомо про відкриття провадження кілька днів тому.

«Мені відомо стільки, скільки і вам. Що було судове рішення і САП зобов'язали відкрити провадження. Спочатку вони (САП, - ред.) відмовилися, а потім через суд зобов'язали. Це - типова процедура», - зазначив він.

Рябошапка також сказав, що не бачив заяви колишнього прокурора Генпрокуратури, за заявою якого відкрили провадження. На запитання, де зараз перебуває ексгенпрокурор, він сказав, що не в Україні, а зі своєю сім'єю в Страсбурзі (Франція).

Нагадаємо, Верховна Рада на позачерговому вечірньому засіданні 5 березня проголосувала за висловлювання недовіри генпрокуророві Руслану Рябошапці. «За» проголосували 263 нардепи. 

Лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що «останньою краплею» для звільнення Рябошапки стало непідписання підозри щодо пана Порошенка. Сам Рябошапка заявляв, що документи на Порошенка, які йому приносили з ДБР, були абсурдні.

Telegram Channel