Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Польщі перенесли вибори президента, які планували провести поштою

Наразі Польща відмовилась від виборів поштою.

Цензор.НЕТ

У Польщі перенесли вибори президента, які планували провести поштою

Президентські вибори в Польщі, заплановані на неділю, 10 травня, переносяться на більш пізній термін

Як повідомляє «Європейська правда», про це в спільній заяві заявили глава правлячої партії «Право і справедливість» (PiS) Ярослав Качинський і його союзник Ярослав Говін. «Через відхилення опозицією всіх конструктивних пропозицій, що дозволяють провести президентські вибори цього року протягом конституційного періоду, партії «Право і справедливість» і «Угода» Ярослава Говіна підготували рішення, яке забезпечить полякам можливість брати участь у демократичних виборах», - йдеться в заяві.

Раніше до бойкоту президентських виборів, які мали відбутися 10 травня, закликав колишній прем'єр-міністр Польщі та експрезидент Європейської ради Дональд Туск

«Після закінчення крайнього терміну 10 травня 2020 року і очікуваного скасування виборів Верховним судом, з огляду на те, що вони не були проведені, спікер Сейму Республіки Польща оголосить нові президентські вибори якомога швидше», - заявили партії. Наголошується, що вибори будуть проводитися в заочній формі (поштою) «в інтересах безпеки поляків і відповідно до епідеміологічної ситуації».

Нагадаємо, 6 травня Сенат Польщі відхилив законопроєкт, який пропонував проведення виборів президента за допомогою поштового голосування.

Раніше до бойкоту президентських виборів, які мали відбутися 10 травня, закликав колишній прем'єр-міністр Польщі та експрезидент Європейської ради Дональд Туск, зазначивши, що «ситуація, яку підготував уряд, не матиме нічого спільного з виборами», а єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс заявив, що якщо президентські вибори в Польщі відбудуться в нинішніх умовах, вони можуть не відповідати низці міжнародних стандартів. Кандидат у президенти Польщі від найбільшої опозиційної партії «Громадянська платформа» Малгожата Кідава-Блонська заявила, що не братиме участі у виборах 10 травня, якщо голосування відбуватиметься поштою.

Джерело: Цензор.НЕТ
Telegram Channel