Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
 Звернення учасників Революції Гідності проти реваншу

«Майдан - це не стихійний бунт чи сваволя. Майдан – це історичний приклад національної і соціальної солідарності, взаємної підтримки і самопожертви українців».

Фото Газета День.

Звернення учасників Революції Гідності проти реваншу

«Не випробовуйте волю вільних людей»

В Україні зростає загроза реваншу.
Влада кидає виклик захисникам України від російської агресії. За ґратами залишаються безпідставно заарештовані добровольці. Планомірно розширюється коло сфабрикованих справ проти лідерів та учасників Революції Гідності. За мовчазної і прихильної згоди влади нахабніють проросійські сили і прямі агенти Кремля. Свідомо і зухвало чиняться спроби скомпрометувати пам'ять героїв Майдану, переглянути національну історичну та гуманітарну політику. Ігнорується Закон про державну мову. Майже до нуля зведено реалізацію курсу України на членство в Європейському Союзі і НАТО.

Ми, учасники Революції Гідності, воїни-захисники України від російської агресії, добровольці та громадські активісти, політики та дипломати, діячі культури та мистецтв, патріоти нашої держави, застерігаємо нинішню владу від намірів наступу проти ідеалів Майдану та європейського вибору України.

Влада на чолі з президентом Володимиром Зеленським довела державу до межі масштабної кризи та економічного колапсу. В управлінні країною царюють невмілі експерименти та безлад.
Ми, учасники Революції Гідності, воїни-захисники України від російської агресії, добровольці та громадські активісти, політики та дипломати, діячі культури та мистецтв, патріоти нашої держави, застерігаємо нинішню владу від намірів наступу проти ідеалів Майдану та європейського вибору України.
Революцію Гідності неможливо зупинити.
Майдан - це не стихійний бунт чи сваволя. Майдан – це історичний приклад національної і соціальної солідарності, взаємної підтримки і самопожертви українців. Це - громадянське піднесення, яке неминуче утвердить нову Україну.
Незалежно від різниці у поглядах і політичних переконаннях, ми були, є і будемо разом на сторожі вільної і справедливої України.
Не випробовуйте волю вільних людей.
Реванш не пройде.
Ми були і залишаємося вірними присязі Україні, складеній на Майдані.
У час небезпеки, яка зростає, закликаємо всі національні і суспільні сили стати пліч-о-пліч проти реваншу і задля захисту Майдану та свободи України.

Кожен охочий може долучитися, поставивши підпис за посиланням: http://openletter.site/revanche

Серед тисяч підписантів є:

В'ячеслав Брюховецький, Герой України, почесний Президент Національного університету «Києво-Могилянська академія», учасник Ініціативної групи «Першого грудня», член Стратегічної Ради Руху опору капітуляції.
Іван Дзюба, Герой України, літературознавець, академік НАНУ, Міністр культури України (1992-1994), учасник Ініціативної групи «Першого грудня».
Йосиф Зісельс, учасник Ініціативної групи «Першого грудня», спів-президент Ваад України, виконавчий віце-президент Конгресу національних громад України, член Стратегічної Ради Руху опору капітуляції.
Ескендер Барієв, голова правління Кримськотатарського ресурсного центру.
Ігор Козловський, в'язень російських окупантів на Донбасі, релігієзнавець, Президент Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних відносин, учасник ініціативної групи «Першого грудня».
Ільмі Умеров, заступник голови Меджлісу Кримськотатарського народу, політичний в'язень Кремля.
Олена Стяжкіна, письменниця, наукова співробітниця Інституту історії НАН України.
Микола Рябчук, почесний Президент Українського ПЕН-клубу.
Діана Клочко, мистецтвознавець, співробітниця Культурно-мистецького Центру Національного університету «Києво-Могилянська академія».
Леонід Фінберг, громадський діяч, Директор Центру досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства Національного університету «Києво-Могилянська академія», головний редактор видавництва «Дух і Літера».
Наталка Білоцерківець, письменниця, редакторка «Української культури».
Юрій Макаров, журналіст, письменник, Голова Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка.
Сергій Квіт, громадський діяч, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія», Міністр освіти і науки України (2014-2016), член Стратегічної Ради Руху опору капітуляції.
Максим Стріха, письменник, науковець, громадський діяч, заступник Міністра освіти і науки України (2008-10 та 2014-19).
Володимир Василенко, дипломат, громадський діяч, Надзвичайний і Повноважний Посол, Представник України в Раді ООН з прав людини (2006-10), член Стратегічної Ради Руху опору капітуляції.
Володимир Огризко, дипломат, політик, Надзвичайний і Повноважний посол, Міністр закордонних справ України (2007-2009), член Стратегічної Ради Руху опору капітуляції.
Дмитро Ярош, Командувач Української добровольчої армії.
Юрій Щербак, письменник, дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол.
Роман Безсмертний, політик, дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол, Віце-прем'єр-міністр України (2005), член Стратегічної Ради Руху опору капітуляції.

Іванна Климпуш-Цинцадзе, Народний депутат України, фракція «Європейська Солідарність», Голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з ЄС.

Олександр Скипальський, генерал-лейтенант, Почесний голова Волинського Братства.

Мирослав Гай, громадський діяч, керівник Благодійного Фонду «Мир і Ко», ветеран російсько-української війни, член Координаційної ради Руху опору капітуляції.

Валерій Пекар, викладач Бізнес-школи Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Джерело: openletter.site
Telegram Channel