Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Петро Порошенко: «Молимося за полеглих, прагнемо миру і віримо, що проженемо агресора з нашої землі»

Мак - український символ пам'яті про загиблих.

Фото Укрінформ.

Петро Порошенко: «Молимося за полеглих, прагнемо миру і віримо, що проженемо агресора з нашої землі»

Із 65 млн загиблих у Другій світовій війні, 8-10 млн — українці...

Про це нагадує п'ятий президент України, лідер партії Європейська солідарність Петро Порошенко у дописі на своїй сторінці у facebook з нагоди Дня пам'яті та примиреня. Він, зокрема, зазначає:

 Сьогодні, у День пам’яті і примирення ми із великим сумом і вдячністю згадуємо тих, хто 75 років тому виборов, вистраждав і наблизив довгоочікуваний мир.

Слава героям, що виборюють мир просто зараз на українському сході.

«У 2015 році Україна на державному рівні відмовилась від російсько-радянської традиції помпезного святкування Дня Перемоги і нарешті дистанціювалася від кремлівського «побєдобєсія». Ми, українці, повною мірою відчули страшні наслідки панування людожерських режимів — як нацистського, так і радянського. Із 65 млн загиблих у Другій світовій війні, 8-10 млн — українці. Тому 8 травня в Україні, як і в усій Європі — День скорботи за жертвами найкривавішої в історії людства війни.

Ми молимося за полеглих, прагнемо миру і віримо, що проженемо тепер уже російського агресора з нашої землі. Вічна шана і пам’ять воїнам, які наближали перемогу у 1945 році. Слава героям, що виборюють мир просто зараз на українському сході.

Пам’ятаємо. Перемагаємо. Слава Україні!»

 

 

Telegram Channel