Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Порошенко закликає Зеленського продовжити традицію вшанування Дня пам’яті і примирення на державному рівні

У партії Порошенка закликають владу долучитися до належного відзначення цієї дати, важливої і для України, і для Європи, і для всього вільного світу.

Фото ЄС.

Порошенко закликає Зеленського продовжити традицію вшанування Дня пам’яті і примирення на державному рівні

П‘ятий Президент України Петро Порошенко і депутати «Європейської Солідарності» закликали Володимира Зеленського продовжити традицію вшанування Дня пам’яті і примирення на державному рівні. У листі на адресу Зеленського вони зазначили, що 8 травня, в день капітуляції нацистської Німеччини, в багатьох країнах світу відзначають день перемоги над нацизмом, вшановують пам’ять полеглих, говорять про важливість не допустити повторення цієї трагедії людства

«В Україні для відзначення цієї дати у 2015 році запроваджено День пам’яті і примирення. Цього дня на території Національного музею історії України в Другій світовій війні традиційно проходила акція «Перша хвилина миру». Ця урочиста і зворушлива церемонія стала головним елементом українського сценарію відзначення перемоги над нацизмом, відмінного від кремлівського офіційного так званого «побєдобєсія», яке агресивна Росія витончено використовує у гібридній війні з метою утримувати сусідні держави у сфері свого впливу», – йдеться у листі. 

Закликаємо вшанувати День пам’яті і примирення на державному рівні і цього року, врахувавши при цьому існуючі карантинні обмеження.

«Закликаємо вшанувати День пам’яті і примирення на державному рівні і цього року, врахувавши при цьому існуючі карантинні обмеження. Такий захід ще раз підкреслить роль України у перемозі над нацизмом в Європі, дозволить у цей складний для всього світу час висловити шану усім, хто боровся за Перемогу у Другій світовій війні», – наголошують депутати «Європейської Солідарності». 

У партії Порошенка закликають владу долучитися до належного відзначення цієї дати, важливої і для України, і для Європи, і для всього вільного світу. «Це буде спільний солідарний сигнал для всіх тих, хто і донині бачить у цьому дні виключно свою перемогу, а не цінності світу без війни у мирі, стабільності і добробуті», – переконані у «Європейській Солідарності». 

 

 

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel