Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Порошенко: «Путін, як і Гітлер, розглядає Україну як життєвий простір для своєї імперії»

«Хіба анексія Криму не нагадує аншлюс Австрії? Хіба важко знайти спільне між окупацією частини Донбасу і Судетської області Чехословаччини?».

Фото ЄС.

Порошенко: «Путін, як і Гітлер, розглядає Україну як життєвий простір для своєї імперії»

Москва намагається привласнити спільну перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні і використовує це як інструмент у гібридній війні проти України та європейських цінностей. Про це заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час Міжнародної конференції «Мир та війна» у прямому ефірі телеканалів «Еспресо», «5 канал» та «Прямий»

«Навіжене російське «побєдобєсіє» – це інструмент їхньої гібридної війни проти України і всієї європейської цивілізації. Путін до міжнародного права ставиться так, як свого часу Гітлер. Він  так само розглядає Украіну як «життєвий простір» для своєї імперії. А українців взагалі не визнає окремим народом, подібно тому, як фюрер вважав німцями  народи сусідніх з Німеччиною держав», – наголосив Петро Порошенко. 

«Хіба анексія Криму не нагадує аншлюс Австрії? Хіба важко знайти спільне між окупацією частини Донбасу і Судетської області Чехословаччини? І, до речі, хіба Мюнхен-38, особиста ганьба Чемберлена і Далад’є не має переконувати деяких сучасних європейських політиків, що умиротворення агресора лише розпалює його апетит?», – проводить паралелі п’ятий Президент. 

Порошенко наголосив, що роль СРСР у перемозі над нацизмом 75 років тому не дає Росії жодних підстав зазіхати на суверенітет та територіальну цілісність України та інших держав. 

Чим відрізняється бачення України, Європи – і Росії? Україна та Європа зустрічає ці дні із гаслом «Ніколи більше». Росія із колорадськими стрічками і гаслом «Можем повторить».

«Чим відрізняється бачення України, Європи – і Росії? Україна та Європа зустрічає ці дні із гаслом «Ніколи більше». Росія із колорадськими стрічками і гаслом «Можем повторить». А це вже погроза явно не Україні. Вони мріють мити чоботи не лише в  Дніпрі, а в Одері, Ельбі, Рейні. Гарячу війну Росія розв’язала лише проти України. А гібридну – веде проти усієї євроатлантичної цивілізації. Взяла собі в союзники навіть коронавірус. Оперативна група зі стратегічних комунікацій зовнішньополітичної служби ЄС спіймала росіян на поширенні фейків про COVID-19 на кшталт брехні про секретні американські лабораторії на території України», – нагадав Петро Порошенко.

Лідер «Європейськоі Солідарності» наголосив, що тоталітарні та  авторитарні режими вміють використовувати в своїх інтересах демократичний характер сусідніх держав і розкладати їх зсередини так, щоб потім легше було здолати. 

«Треба менше дивізій, коли демократія дає можливість маніпулювати громадською думкою у сусідніх країнах, хвалився Гітлер своєму оточенню. Природа демократій, мовляв, така, що вони не зможуть захищатися від подібних прийомів.  Словом, технологія відома. Все нове – добре забуте старе. Але й ми робимо висновки з уроків історії. І я твердо переконаний – перемога буде за нами», – наголосив Петро Порошенко. 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel