Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Володимирі – Волинському священнослужителі поклали квіти до Обеліску Слави

Помолилися за героїв Другої світової війни.

Фото: Володимир-Волинська єпархія УПЦ МП.

У Володимирі – Волинському священнослужителі поклали квіти до Обеліску Слави

9 травня 2016 року, Високопреосвященніший Володимир, митрополит Володимир – Волинський і Ковельський УПЦ (МП), очолив панахиду за упокій спочилих захисників

Звертаючись до присутніх, Владика сердечно привітав їх з Днем Перемоги, зазначивши, «що у пасхальні дні ми всі згадуємо Воскреслого Господа, Який дарував нам перемогу над гріхом, а також святкуємо другу перемогу над силами зла – нашу перемогу у Великій Вітчизняній війні. Вона далася нелегко: мільйони наших співвітчизників полягли на полях битв, захищаючи єдину Вітчизну від фашистського ярма. Ця війна увійшла в кожне місто, кожне селище, в кожну сім’ю.

І ми віримо, надіємося що ніколи більше не повториться трагедія, від якої нас відокремлює 75 років.

Сьогодні сам Господь благословив нас цим сонячним днем. У цей благословенний день радіє земля і радіють небеса. І ми віримо, надіємося що ніколи більше не повториться трагедія, від якої нас відокремлює 75 років. Але всі ці роки не владні над нашою пам’яттю. Тому з року в рік в цей знаменний день діти, онуки і правнуки героїв несуть сюди квіти до пам’ятників загиблим у Великій Вітчизняній війні, аби вшанувати їх пам’ять і сказати «ні» війні, сказати «ні» ворожнечі і злості.

Бажаю всім вам Божої Допомоги, міцного здоров’я і многая многая літа. Ми схиляємося перед вашим подвигом у Великій Вітчизняній війні. З благословення митрополита Володимира кожен ветеран отримав святковий подарунок від Володимир – Волинської єпархії УПЦ МП.

Джерело: Володимир-Волинська єпархія УПЦ МП.
Telegram Channel