Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Ківерцівському районі рибаків затримали з карасями, линами й щуками: ловили рибу сітками й у нерестовий період

Браконьєри облюбували місцину на території природно-заповідного фонду.

Фото з фейсбуку.

У Ківерцівському районі рибаків затримали з карасями, линами й щуками: ловили рибу сітками й у нерестовий період

Трьох чоловіків покарають за кілька грубих порушень

11 травня Волинський рибоохоронний патруль спільно з працівниками НПП «Цуманська пуща» викрили грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався но водному об’єкті, поблизу села Микове Ківерцівського району Волинської області, на території Національного природного парку «Цуманська пуща». Про це йдеться на сайті «Волинський рибоохоронний патруль»

Близько 6 години викрито трьох громадян, які здійснювали вилов водних біоресурсів з гумового човна забороненими знаряддями лову. За допомогою десяти сіток вони встигли виловити рибу: карась сріблястий – 106 екз., лин – 27 екз., окунь – 22 екз., щука – 2 екз. Збитки, завдані рибним запасам, – 13 156 грн.

Збитки, завдані рибним запасам, – 13 156 грн.

На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя вилучено.
Оскільки дане правопорушення здійснене у нерестовий період на території природно-заповідного фонду, на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Ківерцівського відділу поліції ГУНП у Волинській області для встановлення наявності кримінального злочину. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

«Залежно від ступеня завданих збитків за грубе порушення правил рибальства передбачена не тільки адміністративна, але і кримінальна відповідальність. Відповідно до ст. 249 ККУ за незаконне зайняття рибним промислом передбачено штраф у розмірі від 1 700 до 6 800 грн або обмеження (позбавлення) волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого», - прокоментував начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Управління Держрибагентства у Волинській області закликає громадян бути відповідальними та суворо дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти про це на телефон «гарячої лінії» відомства (067) 360-78-40.

 

 

Telegram Channel