Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Володимирі-Волинському підприємці вимагають відкрити непродовольчі ринки

Людям запропонували направити звернення в обладміністрацію й уряду.

Фото видання «Буг».

У Володимирі-Волинському підприємці вимагають відкрити непродовольчі ринки

Зранку 12-го травня на території автостанції зібралися підприємці з вимогою відкрити у Володимирі-Волинському непродовольчі ринки. У місті таких два: ринок біля валів городища та ринок «УСВ»

Підприємці Володимира-Волинського, які хочуть виходити на роботу, запевнили владу, що готові дотриматися карантинних вимог. Про це інформує видання «Буг».

За словами підприємців, епідемічна ситуація у місті стабільна, нових випадків коронавірусу давно не фіксують, а отже ринки можна відкрити. Крім того, непродовольчі ринки функціонують в інших містах України.

Згідно з постановою уряду про послаблення карантинних обмежень, з 11-го травня в Україні дозволено торгувати непродовольчою продукцією у магазинах. Однак про відновлення роботи ринків у ній не йдеться.

Питання регулюється на рівні держави, а отже місцева влада, як би не хотіла, не вправі прийняти рішення про відкриття, розповів підприємцям перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

Матвійчук запропонував сформувати лист-звернення і від підприємців до голови ОДА, а також до уряду. 

Влада Володимира-Волинського та інших міст-членів Асоціації міст України направляла звернення щодо відкриття непродовльчих ринків, проте відповіді поки немає. Матвійчук запропонував сформувати лист-звернення і від підприємців до голови ОДА, а також до уряду. Його повинні сформувати та направити до кінця дня.

Також вивчать, як непродовльчі ринки в умовах карантину змогли відкрити у інших містах.

Telegram Channel