Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
«Європейська Солідарність» закликала фракції підтримати страхування усіх медиків, хворих на СОVID-19

«На нашу думку, медпрацівники перебувають на передовій боротьби з пандемією, тому справедливо, якщо страхові виплати будуть виплачуватися незалежно від встановлення групи інвалідності».

Фото ЄС.

«Європейська Солідарність» закликала фракції підтримати страхування усіх медиків, хворих на СОVID-19

Фракція «Європейська Солідарність» звернулася до лідерів депутатських та груп у Верховній Раді України із закликом підтримати зміни до ухваленого закону щодо страхування лікарів. «Європейська Солідарність» наполягає на страхуванні від коронавірусу всіх медпрацівників, які захворіли, а не лише тих, у кого підтвердиться інвалідність. Відповідний лист до лідерів фракцій та груп підписали лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко та депутати з фракції

«7 травня 2020 року відбулося позачергове засідання Верховної Ради України, ініційоване фракцією «Європейської Солідарності» та скликане на вимогу 156 народних депутатів України.

На нашу думку, медпрацівники перебувають на передовій боротьби з пандемією, тому справедливо, якщо страхові виплати будуть виплачуватися незалежно від встановлення групи інвалідності.

Порядок денний цього засідання передбачав розгляд двох законопроектів – проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» (щодо визначення розмірів обов’язкового державного страхування працівників державних і комунальних закладів охорони здоров’я, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб) (реєстр. № 3376 від 22.04.2020) та проекту Закону про внесення змін до деяких законів України з метою підвищення спроможності системи охорони здоров’я України протидіяти поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 (реєстр. № 3380 від 23.04.2020), але альтернативні законопроекти внесли певний дисбаланс у логіку запропонованих ініціатив», – нагадали у «Європейській Солідарності». 

«Однак упереддень проведення засідання було подано альтернативні законопроекти, один з яких – «Про внесення змін до статті 39 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» (щодо додаткових гарантій прав медичних та інших працівників, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб, та членів їх сімей) – і був ухвалений. На жаль, згідно з положеннями цього акту, медичний працівник, який захворів на коронавірусу хворобу (COVID-19), отримує право на виплату тільки у разі встановлення групи інвалідності протягом 1 (одного) календарного року; а крім того розмір цих виплат залежить від групи інвалідності», – зазначають у Порошенка. 

«На нашу думку, медпрацівники перебувають на передовій боротьби з пандемією, тому справедливо, якщо страхові виплати будуть виплачуватися незалежно від встановлення групи інвалідності. Тим більше, що довести зв’язок інвалідності із коронавірусною хворобою буде надзвичайно складно.

 

 

 

 
 
Джерело: ЄС.
Telegram Channel