Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
«У нас є всі умови, щоб свині залишалися дикими». У Губинському лісництві вирощують парнокопитних (Відео)

Коли в лісі підросте трава – щоб тварини не були такі помітні, їх випустять у природне середовище.

Фото Волинського ОУЛМГ.

«У нас є всі умови, щоб свині залишалися дикими». У Губинському лісництві вирощують парнокопитних (Відео)

На Волині практикують вольєрний спосіб розведення не перший рік

Досвід розведення дикого кабана вольєрним способом  для лісівників Володимир-Волинського району не новий. Про це інформує пресслужба Волинського ОУЛМГ

Про те, як це відбувається на території Губинського лісництва ДП «Володимир-Волинське ЛМГ», розповідає лісничий  Ігор Іщук.

– Маємо 5 вольєрів для свиней. На сьогоднішній день тут живе 27 особин (разом із поросятками). Вирощуємо та скоро плануємо випускати  у природне середовище, – ділиться планами Ігор Анатолійович. Зважаючи на те, що поголів’я дикого кабана останнім часом на Волині значно пішло на спад – через поширення африканської чуми, – така справа зараз вкрай необхідна.

Зважаючи на те, що поголів’я дикого кабана останнім часом на Волині значно пішло на спад – через поширення африканської чуми, – така справа зараз вкрай необхідна.

Коли в лісі підросте трава – щоб тварини не були такі помітні, та кропива – це улюблений весняний харч свиней, їх випустять у природне середовище.

– Вольєри у нас досить великі  є всі умови, щоб свині залишалися дикими. Деякі вольєри будувались у минулому році, іншим уже по 2-3 роки, – уточнює Ігор Іщук і додає: – А в 2019-му на території лісництва облаштували ще вольєр для оленів. На сьогоднішній день тут живе 5 особин – 2 самиці та 3 самці. Лісівники створили для тварин комфортні умови, тож сподіваються на потомство – також у майбутньому для випуску у природу. Тварини близько не підходять, вже від першого шуму починають утікати.

 

 

Telegram Channel