Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Ураганний вітер валив дерева, блокував дороги і травмував людей (Фото. Відео)

Україною пронісся потужний ураган.

Фото: rbc.ua

Ураганний вітер валив дерева, блокував дороги і травмував людей (Фото. Відео)

Проти ночі на 13 травня ураганний вітер накоїв лиха і у Дніпрі, у різних районах міста були повалені дерева на проїжджу частину. Про це повідомили у пресслужбі місцевої ДСНС і оприлюднили відео з ліквідації наслідків негоди

Рятувальники уточнюють, що пориви вітру місцями досягали 20 метрів за секунду. Їм довелося прибирали дерево, яке впало на вулиці Паторжинського в Соборному районі міста, адже воно заблокувало рух транспорту по дорозі. «Надзвичайники, за допомогою двох бензопил, розпилили дерево, довжиною близько 15 метрів, і прибрали його на узбіччя», – розповіли в ДСНС .

Один із потерпілих з травмами голови і грудини– у лікарні. Інший від шпиталізації відмовився.

Подібний інцидент стався на вулиці Андрейченко в Новокодацькому районі. Тут на проїжджу частину впало сухе дерево. Його рятувальники теж прибрали.

 

 Негода вирувала і у Харкові, там штормовий вітер повалив десяток дерев: одне - впало на людей, автомобіль. Один із потерпілих з травмами голови і грудини– у лікарні. Інший від шпиталізації відмовився. Загалом буревій у місті повалив з десяток дерев. У Харківській області та на Прикарпатті здійнялася пилова буря. Водії, аби перечекати буревій, зупинялися на узбіччі.

 

 Буревій в Чернігові не на жарт перелякав місцевих жителів. 12 травня найсильніший ураганний вітер раптово обрушився на область. Він виривав дерева з корінням, які падали, завдаючи шкоди припаркованим машинам. В результаті автомобілі виявилися розтрощеними.

 

 У різних районах міста падали дерева, десь пошкодили комунікації, десь покрівлі, а десь розбили машини. Не оминула негода і історичну частину міста.

За повідомленням Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи, в результаті несприятливих погодних умов (дощ, пориви сильного вітру) 12 травня сталося пошкодження повітряних ліній електропостачання. На 6 ранку 13 травня відключено 2 ЛЕП 10 кВ та 7 ЛЕП 10 кВ частково, 31 трансформаторна підстанція. Без електропостачання залишилися мешканці 7,8 населених пунктів (Городнянський район — 3, Ічнянський район — 1,1, Козелецький район — 0,2, Новгород-Сіверський район — 1, Ріпкинський район — 1, Чернігівський район — 1,5).

 

 Рятувальники повідомляють, що незабаром проведуть аварійно-відновлювальні роботи.

Комунальники вже ліквідовують наслідки урагану в місті.

Джерело: ТСН
Telegram Channel